News

Video. Incendiu puternic într-un bloc din Focșani, lângă o grădiniță. Mai multe persoane, evacuate

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri, într-un bloc din municipiul Focșani. Locatarii imobilului au fost evacuați de pompieri.
05.04.2024 | 14:03
Video Incendiu puternic intrun bloc din Focsani langa o gradinita Mai multe persoane evacuate
Incendiu puternic într-un bloc din Focșani. colaj Fanatik/ Foto Monitorul de Vrancea
ADVERTISEMENT

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri, 5 aprilie, într-un bloc din Focșani, aflat chiar în apropiere de o grădiniță. Mai multe echipaje de pompieri intervin în zona respectivă, iar locatarii au fost evacuați.

Incendiu puternic într-un bloc din Focșani. Locatarii au fost evacuați

Momente de panică în județul Vrancea, după ce un bloc a fost cuprins de flăcări în municipiul Focșani. Clădirea este situată în cartierul Sud și potrivit reprezentanților ISU Vrancea, focul se manifestă la acoperiș.

ADVERTISEMENT

Flăcările sunt vizibile de la distanță. Până la această oră, mai multe persoane au fost evacuate. Presa locală relatează că blocul se află în spatele unei grădinițe. 12 oameni s-au autoevacuat, iar alți patru au fost evacuați de pompieri.

Salvatorii acționează pentru stingerea incendiului și fac verificări pentru a vedea dacă și alți locatari se află în clădire. Patru autospeciale de intervenție și stingere au ajuns la fața locului, dar și o autospecială de intervenție la înălțime.

ADVERTISEMENT

Având în vedere amploarea evenimentului, încă două echipaje au fost solicitate în sprijinul pompierilor. De asemenea, o ambulanță SMURD este prezentă în zona respectivă, în cazul în care oamenii vor avea nevoie de îngrijiri medicale.

Un bărbat din Bacău a ajuns în stare gravă la spital, după o explozie urmată de incendiu

Deocamdată, cauza izbucnirii focului nu este cunoscută, urmând să fie desfășurate cercetări. Un alt incendiu puternic s-a produs, la jumătatea lunii martie, într-un bloc din municipiul Onești, județul Bacău.

ADVERTISEMENT

Totul a avut loc în urma unei explozii într-un apartament, ulterior izbucnind focul. Un bărbat care se afla în locuință a fost grav rănit, având arsuri pe 90-95% din suprafața corpului. Din păcate, victima a ajuns la spital, starea sa fiind critică.

„Pacient de sex masculin în vârstă de 84 de ani cu arsuri multiple pe o suprafaţă de 95% din suprafaţa corpului cu o stare generală critică este preluat deocamdată în serviciul nostru CPU şi este internat în secţia de terapie intensivă”, a transmis, la momentul respectiv, Mădălina Pletea Purcaru, medic al spitalului din Oneşti.

ADVERTISEMENT

Alți trei copii au fost evaluați medical și transportați la spital. Unul dintre aceștia a fost intoxicat cu fum, iar ceilalți doi prezentau atac de panică. Totodată, ceilalți locatari au fost evacuați de echipajele ISU.

ADVERTISEMENT