News

Incendiu puternic într-un bloc din Bihor. Un apartament a fost distrus de flăcări. Video

Momente de panică pentru mai mulți locatari, după izbucnirea unui incendiu puternic, într-un bloc din județul Bihor. Intervenție de urgență
14.03.2024 | 11:08
Incendiu puternic intrun bloc din Bihor Un apartament a fost distrus de flacari Video
Incendiu puternic într-un bloc din Bihor. colaj Fanatik/ Foto ebihoreanul.ro
ADVERTISEMENT

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, la primele ore ale dimineții, într-un bloc din orașul Aleșd, din județul Bihor. Un apartament a fost cuprins de flăcări, iar locatarii au sunat de urgență la 112.

Clipe de panică în Bihor, după izbucnirea unui incendiu puternic într-un bloc

Zeci de oameni au trecut prin momente de panică, joi dimineața, după izbucnirea unui incendiu puternic într-un bloc situat pe strada Ciocârliei din localitatea Aleșd. Pompierii au ajuns la fața locului după ora 06:30, imediat ce au fost sesizați cu privire la eveniment.

ADVERTISEMENT

Flăcările se manifestau violent, putând fi văzute de locatarii care au ieșit din casele lor. Balconul locuinței a fost cel mai afectat, conform ebihoreanul.ro. Oamenii se temeau că focul se va extinde și la celelalte apartamente.

„Echipajele de pompieri au acţionat atât din interiorul, cât şi din exteriorul imobilului, reuşind să lichideze incendiul, în aproximativ 15 minute şi împiedicând propagarea acestuia la camerele locuinţei şi la celelalte apartamente”, au transmis reprezentanții ISU Bihor.

ADVERTISEMENT

Din fericire, incendiul nu s-a soldat cu victime. Însă, ferestrele și ușa balconului, dar și alte obiecte din apartament au fost distruse de foc. Este posibil ca incendiul să fi izbucnit din cauza unui coş de fum neprotejat termic.

Recomandările reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Crișana al județului Bihor amintește că, pentru a evita astfel de incidente nefericite, oamenii trebuie să respecte anumite reguli. Coșurile de fum ar trebui verificate, curățate și reparate de specialiștii în domeniu.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții ISU recomandă ca acestea să fie tencuitepe interior, dar și pe exterior. De asemenea, ar trebui utilizat varul pentru a remarca mai ușor posibilele fisuri. Nu se permite încastrarea elementelor combustibile în coșuri.

„Coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 cm; în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.

ADVERTISEMENT

La trecerea prin acoperiş se lasă o distanţă de cel putin 10 cm între faţa exterioară a zidăriei coşului şi elementele combustibile ale acoperişului”, sunt doar câteva dintre recomandările reprezentanților ISU.

ADVERTISEMENT