News

Explozie urmată de incendiu într-un bloc din Onești. Un bărbat în stare gravă. Alți 3 copii spitalizați

Pompierii din Onești au fost în alertă, vineri seara, după o explozie urmată de incendiu petrecută într-un bloc. Un bărbat a fost grav rănit.
15.03.2024 | 19:31
Explozie urmata de incendiu intrun bloc din Onesti Un barbat in stare grava Alti 3 copii spitalizati
Bărbat din Onești, în stare gravă după o explozie urmată de incendiu într-un apartament. Alți 3 copii spitalizați. Sursa foto: Onești Video / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O explozie urmată de un incendiu a fost raportată vineri într-un bloc din Onești. Un bărbat a ajuns în stare gravă la spital cu arsuri pe aproape tot corpul. Alți 3 copii au fost transportați la o unitate medicală.

Bărbat din Onești, în stare gravă după o explozie urmată de incendiu într-un apartament. Alți 3 copii spitalizați

În jurul orei 18.00, Garda de Intervenție a Detașamentului de Pompieri Onești a fost solicitată să intervină în municipiul Onești, în urma unui apel primit pe Serviciul Unic de Urgență 112.

ADVERTISEMENT

Apelul la Urgențe anunța faptul că, într-un apartament dintr-un bloc de locuințe cu patru etaje s-a produs o explozie. Din păcate, deflagrația a fost urmată de un incendiu. În scurt timp, la fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară și o ambulanță SAJ.

Ajunși la clădirea în cauză, pompierii au constatat că incendiul se manifestă mocnit într-un apartament la parter. Din păcate, în imobil se afla un locatar. E vorba de o persoană de sex masculin. Aceasta a fost evacuată, având arsuri pe 90-95% din suprafața corpului.

ADVERTISEMENT

Angajații de la ISU au intervenit prompt. Incendiul a fost lichidat în timp relativ scurt. Din bloc au mai fost evaluați medical trei copii, cu vârste de 6, 8 și 12 ani, notează BacăuNet.

Medicii prezenți la fața locului au decis ca minorii să fie transportați la spital. Aceștia erau, din fericire, conștienți. Unul dintre ei acuza o ușoară intoxicație cu fum, iar ceilalți 2 un atac de panică.

ADVERTISEMENT

Incendiu și în Brașov. Hală în flăcări

În urmă cu mai puțin de 24 de ore, și pompierii din Ardeal au fost în alertă. În noaptea de joi spre vineri, un incendiu a izbucnit la o hală de confecţii metalice, situată pe strada Zizinului din municipiul Braşov, a informat ISU Braşov.

Din fericire, aici nu au fost victime. ”La faţa locului au fost direcţionate 5 autospeciale cu apă şi spumă, o autocisternă, o autoscară, o autospecială CBRN şi un echipaj SMURD.

ADVERTISEMENT

La sosirea echipajelor operative, incendiul se manifesta generalizat, pe o suprafaţă de 300 de metri pătraţi, cu risc de propagare la vecinătăţi. S-a intervenit prompt pentru localizarea incendiului şi menţinerea acestuia în limitele găsite, concomitent cu protecţia clădirilor din vecinătate”, au spus cei de la ISU.

ADVERTISEMENT
Tags: