News

Video. Jaf ca-n filme. Cum furau patru bărbați prin metoda “Cascadorul”. Au fost prinși în flagrant

Patru bărbați au fost prinși în flagrant în timp ce furau haine în valoare de peste 50.000 de lei dintr-un camion. Hoții au folosit metoda "Cascadorul".
09.08.2023 | 15:49
Video Jaf can filme Cum furau patru barbati prin metoda Cascadorul Au fost prinsi in flagrant
Patru hoți, prinși în flagrant în timp ce furau haine prin metoda "Cascadorul" . Foto: Capturi Video.
ADVERTISEMENT

Patru bărbați cu vârste cuprinse între 23 și 31 de ani au fost prinși în flagrant de către polițiștii din cadrul Secției 12  în timp ce sustrăgeau articole de îmbrăcăminte în valoare de peste 50.000 de lei dintr-un camion aflat în mers. Hoții au folosit o tehnică inspirată de clanul Duduianu, denumită “Cascadorul”, și au fost ajutați de șoferul camionului în acțiunea lor ilegală.

Haine de 50.000 de euro, furate prin metoda Cascadorul

Potrivit informațiilor furnizate de oamenii legii, în noaptea de 7-8 august, bărbații au coordonat o operațiune bine orchestrată pentru a sustrage marfa destinată unui magazin din Sectorul 3. Șoferul camionului, un bărbat de 31 de ani, a întâlnit ceilalți trei complici într-o stație de alimentare de pe traseul său. Folosindu-se de metode ingenioase, doi dintre hoți au pătruns în compartimentul de marfă al camionului în timp ce acesta era în mișcare.

ADVERTISEMENT

Pe parcursul călătoriei, cei doi  au desfăcut coletele cu marfă și au furat aproximativ 400 de obiecte vestimentare, pe care le-au încărcat în saci. Un al treilea complice în vârstă de 24 de ani i-a însoțit pe hoți cu un autoturism, asigurându-se că operațiunea se desfășoară fără probleme.

Când camionul a ajuns în apropierea magazinului , șoferul a oprit pe o stradă, iar hoții au transferat rapid sacii cu bunuri într-o mașină. Din fericire, polițiștii au fost alertați și au reușit să blocheze autoturismul în trafic, oprindu-i pe hoți înainte de a reuși să scape cu prada.

ADVERTISEMENT

“Cei patru bărbați au fost imobilizați și conduși la audieri, iar din activitățile de urmărire penală efectuate s-a stabilit că, în baza unei înțelegeri prealabile, în noaptea de 7/8 august, în jurul orei 03.30, bărbatul de 31 de ani, șoferul autocamionului deținut de o societate comercială cu profil de transport, după preluarea mărfii dintr-un depozit situat în județul Ilfov, s-ar fi întâlnit pe traseul de deplasare cu ceilalți trei, împrejurare în care, într-o stație de alimentare carburant, prin evitarea sigiliilor, bărbații de 23 și 27 de ani ar fi pătruns în compartimentul în care se găseau bunurile”, au precizat oamenii legii.

Camionul a fost însoțit de o mașină

Ancheta ulterioară a relevat că aceasta nu a fost prima acțiune de acest tip comisă de către bărbații implicați. În zilele de 27 iulie și 1 august, aceeași grupare ar fi furat articole vestimentare în valoare de aproximativ 40.000 de lei din același depozit.

ADVERTISEMENT

“În timp ce autocamionul se deplasa către destinație, cei doi ar fi desfăcut mai multe colete cu marfă și ar fi sustras din interiorul acestora aproximativ 400 de obiecte vestimentare, bunuri pe care le-ar fi încărcat în saci.

Din cercetări, s-a mai stabilit că, pe tot traseul până la destinație, autocamionul a fost însoțit de un autoturism condus de bărbatul de 24 de ani”, au relatat polițiștii.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii au reușit să recupereze integral prejudiciul cauzat și au reținut cei patru suspecți pentru 24 de ore. Acum, aceștia urmează să fie prezentați în fața magistraților pentru a decide măsura preventivă ce li se va aplica. Cercetările sunt coordonate de Secția 12, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, cu privire la infracțiunea de furt calificat.

ADVERTISEMENT
Tags: