News

Jaf de aproape un milion de euro la Câmpina. Doi soţi au fost tâlhăriţi, patru persoane au fost arestate

Jaf de aproape un milion de euro la Câmpina. Doi soţi au fost tâlhăriţi, patru persoane au fost arestate. Cum au procedat hoții pentru a ajunge în posesia banilor.
05.05.2023 | 17:44
Jaf de aproape un milion de euro la Campina Doi soti au fost talhariti patru persoane au fost arestate
Jaf de aproape un milion de euro la Câmpina. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Jaf de aproape un milion de euro la Câmpina. Doi soţi au fost tâlhăriţi, patru persoane au fost arestate. Cum au procedat hoții pentru a ajunge în posesia banilor. Victimele sunt doi soți din Câmpina, care dețineau o casă de schimb valutar. Patru persoane au fost arestate în acest caz, în urma descinderilor mascaților.

Jaf de aproape un milion de euro la Câmpina

Polițiștii au explicat că infractorii și-au studiat atent victimele și au plănuit în detaliu jaful, pentru a se asigura cu nu pleacă cu mâna goală. Cei patru inculpați au ajuns în fața judecătorilor de la Tribunalul Prahova cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracţional organizat şi tâlhărie calificată, conform Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Conform DIICOT, jaful a fost pus la cale pe data de 24 octombrie 2022, victimele fiind deposedate prin violență de suma de 920.000 de euro. Infractorii au cules atenți informații despre victime și și-au cumpărat echipamente necesare jafului. Mai mult, hoții și-au luat măsuri pentru a se asigura că nu vor fi identificați.

“Inculpaţii au desfăşurat o activitate de pregătire în scopul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată, prin culegerea de informaţii despre victime, procurarea de echipamente necesare activităţii infracţionale, urmărirea persoanelor vătămate printr-o supraveghere permanentă şi luarea unor măsuri care să împiedice identificarea lor.

ADVERTISEMENT

Grupul infracţional organizat a fost sprijinit în activitatea ilicită de către alţi suspecţi care au avut rol în supravegherea persoanele vătămate, achiziţionarea unor instrumente utilizate în săvârşirea faptei şi ascunderea acestora ulterior comiterii infracţiunii de tâlhărie”, au transmis reprezentanții DIICOT.

Pe lângă acești patru hoți profesioniști, polițiștii au făcut descinderi și percheziții la 47 de locații din județele Prahova, Ilfov și Dâmbovița pentru a prinde și alți infractori. În total, procurorii DIICOT au reținut peste 20 de persoane și le-au condus la audieri.

ADVERTISEMENT

”Pe parcursul percheziţiilor domiciliare au fost identificate şi ridicate două pistoale cu glonţ, elemente de muniţie de calibrul 9 şi 7,63 mm, sume de bani, zeci de dispozitive electronice (telefoane mobile, tablete, laptopuri), două autoturisme, mai multe arme albe şi obiecte tăietoare, diverse documente (contracte de vânzare-cumpărare, chitanţe, acte schimb valutar şi transfer monetar)”, au mai transmis procurorii.

Tot cu un milion de dolari au plecat și hoții dintr-un oraș din SUA, de data aceasta fiind vorba de o pagubă de 1 milion de dolari în bijuterii de valoare. Cei patru indivizi reținuți și în acest caz ar face parte dintr-o rețea de crimă organizată cu peste 1.400 de membri.

ADVERTISEMENT

Cei patru hoți au fost arestați în Missouri, după ce au furat bijuterii de 1 milion de dolari dintr-un magazin din Florida. Furtul a avut loc pe 11 aprilie, după care infractorii s-au făcut nevăzuți la bordul unui SUV negru. Cu toate acestea, FBI a intrat pe fir și a reușit să-i prindă în timp record. ”Un anchetator al Biroului șerifului din comitatul Walton care a răspuns la fața locului i-a recunoscut imediat pe suspecți dintr-un caz la care a lucrat în decembrie 2022, când un Rolex a fost furat de la un bijutier din Miramar Beach folosind o tehnică de prestidigitație”, au transmis autoritățile americane.

ADVERTISEMENT
Tags: