News

Unul dintre cei mai cunoscuți interlopi din România, arestat în SUA. E acuzat de numeroase infracțiuni

Liderul clanului Duduianu a fost arestat în Los Angeles. Printre victimele interlopului se numără Florin Salam și Nicolae Guță.
09.08.2023 | 07:23
Unul dintre cei mai cunoscuti interlopi din Romania arestat in SUA E acuzat de numeroase infractiuni
Florin Duduianu, liderul clanului Duduianu, arestat în Los Angeles. Foto: Captura Video.
ADVERTISEMENT

Liderul clanului Duduianu, Florin Duduianu, căutat intens de Poliţia Română pentru acuzații de șantaj și tâlhărie împotriva unor cântăreți de manele, a fost în cele din urmă reținut în Los Angeles. Printre victimele acestuia se numără Florin Salam și Nicolae Guță.

Florin Duduianu, arestat în SUA

Autoritățile române au fost notificate, marți, 8 august, prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională cu privire la arestarea lui Florin Duduianu în Statele Unite ale Americii. Liderul clanului era căutat după ce un mandat de arestare preventivă, emis în 2020 de Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, a indicat acuzațiile de șantaj, tâlhărie și tâlhărie calificată.

ADVERTISEMENT

“La data de 8 august, Poliţia Română a fost informată, prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională, cu privire la faptul că, în prezent, un bărbat, de 38 de ani, din Bucureşti, este arestat în Los Angeles – Statele Unite ale Americii”, precizează oamenii legii.

Inițial, Anaser Duduianu, membru important al clanului, a fugit în Marea Britanie, unde a atras atenția prin declarațiile publice acuzatoare la adresa anchetatorilor români. În timpul șederii sale în Marea Britanie, el a fost implicat într-o altercație violentă pe stradă cu foști sportivi din Craiova, care l-au lăsat spitalizat în Birmingham.

ADVERTISEMENT

După recuperare, Anaser Duduianu s-a mutat în Mexic și de acolo a reușit să treacă fraudulos frontiera în Statele Unite și să se stabilească în Los Angeles, unde există o comunitate românească semnificativă, compusă de figuri influente din lumea interlopă.

Surse judiciare au dezvăluit că în rândul comunității românești din Los Angeles există persoane implicate în cerșetorie, înșelăciuni cu aur fals, practici de vrăjitorie și infracțiuni legate de clonarea de carduri bancare.

ADVERTISEMENT

Interlopul nu poate fi extrădat în România

Cu toate acestea, extrădarea lui Anaser Duduianu în România nu va putea avea loc decât după ce acesta își va ispăși eventualele condamnări în Statele Unite pentru faptele comise pe teritoriul american. Astfel, cazul continuă să atragă atenția, reprezentând un exemplu de cooperare internațională în eforturile de combatere a criminalității transfrontaliere.

Liderii clanului au impus maneliștilor să achite sume considerabile, care puteau ajunge până la 100.000 de euro, pentru a avea permisiunea de a susține spectacole muzicale. Cântăreții fiind forțați să participe gratuit la evenimente. Membrii grupului Duduianu solicitau plata în două etape, iar Florin Salam a fost amenințat cu tăierea limbii.

ADVERTISEMENT

“În perioada octombrie 2017 – iulie 2020, suspecții, cunoscuți în spațiul social având ca preocupare săvârșirea de fapte cu violență, profitând de autoritatea conferită de apartenența la o anumită familie, prin amenințare cu acte de violență, au determinat sau au încercat să determine persoanele vătămate, interpreți de muzică de petrecere, să le remită sume importante de bani – de până la 100.000 de euro – sau să presteze servicii artistice în mod gratuit la mai multe evenimente”, au susținut reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, în 2020.

 

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink