News

Unul dintre cei mai cunoscuți interlopi din România, arestat în SUA. E acuzat de numeroase infracțiuni

Liderul clanului Duduianu a fost arestat în Los Angeles. Printre victimele interlopului se numără Florin Salam și Nicolae Guță.
09.08.2023 | 07:23
Unul dintre cei mai cunoscuti interlopi din Romania arestat in SUA E acuzat de numeroase infractiuni
Florin Duduianu, liderul clanului Duduianu, arestat în Los Angeles. Foto: Captura Video.
ADVERTISEMENT

Liderul clanului Duduianu, Florin Duduianu, căutat intens de Poliţia Română pentru acuzații de șantaj și tâlhărie împotriva unor cântăreți de manele, a fost în cele din urmă reținut în Los Angeles. Printre victimele acestuia se numără Florin Salam și Nicolae Guță.

Florin Duduianu, arestat în SUA

Autoritățile române au fost notificate, marți, 8 august, prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională cu privire la arestarea lui Florin Duduianu în Statele Unite ale Americii. Liderul clanului era căutat după ce un mandat de arestare preventivă, emis în 2020 de Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, a indicat acuzațiile de șantaj, tâlhărie și tâlhărie calificată.

ADVERTISEMENT

“La data de 8 august, Poliţia Română a fost informată, prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională, cu privire la faptul că, în prezent, un bărbat, de 38 de ani, din Bucureşti, este arestat în Los Angeles – Statele Unite ale Americii”, precizează oamenii legii.

Inițial, Anaser Duduianu, membru important al clanului, a fugit în Marea Britanie, unde a atras atenția prin declarațiile publice acuzatoare la adresa anchetatorilor români. În timpul șederii sale în Marea Britanie, el a fost implicat într-o altercație violentă pe stradă cu foști sportivi din Craiova, care l-au lăsat spitalizat în Birmingham.

ADVERTISEMENT

După recuperare, Anaser Duduianu s-a mutat în Mexic și de acolo a reușit să treacă fraudulos frontiera în Statele Unite și să se stabilească în Los Angeles, unde există o comunitate românească semnificativă, compusă de figuri influente din lumea interlopă.

Surse judiciare au dezvăluit că în rândul comunității românești din Los Angeles există persoane implicate în cerșetorie, înșelăciuni cu aur fals, practici de vrăjitorie și infracțiuni legate de clonarea de carduri bancare.

ADVERTISEMENT

Interlopul nu poate fi extrădat în România

Cu toate acestea, extrădarea lui Anaser Duduianu în România nu va putea avea loc decât după ce acesta își va ispăși eventualele condamnări în Statele Unite pentru faptele comise pe teritoriul american. Astfel, cazul continuă să atragă atenția, reprezentând un exemplu de cooperare internațională în eforturile de combatere a criminalității transfrontaliere.

Liderii clanului au impus maneliștilor să achite sume considerabile, care puteau ajunge până la 100.000 de euro, pentru a avea permisiunea de a susține spectacole muzicale. Cântăreții fiind forțați să participe gratuit la evenimente. Membrii grupului Duduianu solicitau plata în două etape, iar Florin Salam a fost amenințat cu tăierea limbii.

ADVERTISEMENT

“În perioada octombrie 2017 – iulie 2020, suspecții, cunoscuți în spațiul social având ca preocupare săvârșirea de fapte cu violență, profitând de autoritatea conferită de apartenența la o anumită familie, prin amenințare cu acte de violență, au determinat sau au încercat să determine persoanele vătămate, interpreți de muzică de petrecere, să le remită sume importante de bani – de până la 100.000 de euro – sau să presteze servicii artistice în mod gratuit la mai multe evenimente”, au susținut reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, în 2020.

 

ADVERTISEMENT