News

Video. Momentul în care polițiștii au prins un șofer, după o cursă nebună: ”Sunt stăpânul lumii”

Bărbatul care a fost urmărit de polițiști pe DN1, între Ploiești și București, furase mașina din parcarea unui mall din Băneasa, într-un mod violent.
24.09.2023 | 15:25
Video Momentul in care politistii au prins un sofer dupa o cursa nebuna Sunt stapanul lumii
Video. Momentul în care polițiștii au prins un șofer, după o cursă nebună. Foto: Observatornews.ro
ADVERTISEMENT

Polițiștii au constatat că bărbatul o călcase pe picior pe femeie cu mașina, iar aceasta a cerut ajutorul Poliției la 112. A fost prins în cele din urmă după ce a condus autoturismul Peugeot 208 mai mulți kilometri. Între timp, femeie a ajuns la spital pentru îngrijiri medicale.

Momentul în care polițiștii au prins un șofer

Șoferul a fost oprit și arestat pe raza comunei Ciolpani, la kilomerul 34, după ce polițiștii au tras mai multe focuri de avertisment pe plan vertical, dar și spre pneurile mașinii. Polițiștii au avut nevoie să spargă geamul mașinii, astfel că șoferul s-a ales cu răni minore, la fel ca și un polițist.

ADVERTISEMENT

Și mai șocant a fost modul de a acționa al bărbatului, care deși nu era sub influența drogurilor sau a alcoolului, a avut un discurs halucinant în fața polițiștilor. “Eu, stăpânul lumii, dezactivez conexiunea cu poliţia. Respect legea, caracterul trebuie păstrat”, sunt cuvintele pe care şoferul le-a rostit după ce a fost reținut. IMAGINILE POT FI VĂZUTE AICI.

Cazul a ajuns acum pe masa polițiștilor de la Serviciul Furturi de Autovehicule București, pentru a fi continuate cercetările. Potrivit News.ro, autoturismul furat nu avea numere de înmatriculare, însă e neclar dacă șoferul fugar le-ar fi dat jos sau așa a furat mașina din parcarea mall-ului.

ADVERTISEMENT

La data de 24 septembrie a.c., în jurul orei 9:50, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a fost sesizat de către Poliţia Capitalei cu privire la faptul că o persoană bănuită de comiterea unei infracţiuni, în zona unui mall din Bucureşti, se deplasează către judeţul Prahova, pe DN1, cu un autoturism fără plăcuţe cu numere de înmatriculare.

Acţionând cu operativitate, poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov au observat autoturismul semnalat în zona localităţii Ciolpani şi întrucât conducătorul auto a refuzat să oprească la semnalele regulamentare ale poliţiştilor, continuându-şi deplasarea către judeţul Prahova, poliţiştii Ilfoveni au procedat la urmărirea autovehiculului, folosind semnalele acustice şi luminoase din dotarea autospecialei de poliţie.

ADVERTISEMENT

În timpul urmăririi, în contextul în care conducătorul auto refuza să oprească, poliţiştii au utilizat armamentul din dotare, executând focuri de armă în plan vertical şi ulterior asupra pneurilor autoturismului urmărit. La un moment dat, presupusul autor a întors autoturismul pe direcţia Bucureşti, poliţiştii reuşind să-l intercepteze şi să-l oprească, în zona kilometrului 34”, au transmis reprezentanții IPJ Ilfov.

În urmă cu o lună, doi traficanți de droguri erau prinși într-un mod similar și arestați pentru 30 de zile după ce s-au panicat atunci când au văzut un echipaj de Poliție și au fugit de oamenii legii, deși nimeni nu îi oprise în trafic. Polițiștii au găsit atunci 18 pliculețe cu droguri și mai mulți bani în autoturism.

ADVERTISEMENT

”Oamenii legii i-au dus pe tineri la audieri, în timp ce substanțele au fost confiscate, urmând ca un laborator de specialitate să demonstreze ce fel de droguri sunt”, mai transmiteau anchetatorii. Astfel de cazuri sunt mai dese pe drumurile din România, mai ales că tot mai multă lume se urcă băută sau drogată la volan.

ADVERTISEMENT