News

Urmărire ca-n filme pe DN1, între Ploiești și București. Polițiștii au tras focuri de armă

Urmărire ca-n filme pe DN1, între Ploiești și București, după ce un șofer suspectat de comiterea unei infracțiuni a încercat să scape de oamenii legii.
24.09.2023 | 12:54
Urmarire can filme pe DN1 intre Ploiesti si Bucuresti Politistii au tras focuri de arma
Urmărire ca-n filme pe DN1, între Ploiești și București. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Aici, polițiștii din Ilfov au urmărit un șofer care conducea un autoturism fără plăcuțe de înmatriculare. Pentru că nu a oprit la semnalele polițiștilor, polițiștii au folosit arma din dotare, trăgând în pneurile mașinii. Bărbatul a fost scos în cele din urmă din mașină, după ce oamenii legii au spart geamul.

Urmărire ca-n filme pe DN1, între Ploiești și București

Conform News.ro, după ce a fost spart geamul autoturismului urmărit bărbatul a fost scos din mașină, deși a fost ușor rănit. Rănit a fost și un polițist, însă rănile sunt superficiale. Bărbatul a fost acum reținut pentru 24 de ore și va avea ce pedeapsă riscă în zilele următoare.

ADVERTISEMENT

”La data de 24 septembrie a.c., în jurul orei 9:50, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a fost sesizat de către Poliţia Capitalei cu privire la faptul că o persoană bănuită de comiterea unei infracţiuni, în zona unui mall din Bucureşti, se deplasează către judeţul Prahova, pe DN1, cu un autoturism fără plăcuţe cu numere de înmatriculare.

Acţionând cu operativitate, poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov au observat autoturismul semnalat în zona localităţii Ciolpani şi întrucât conducătorul auto a refuzat să oprească la semnalele regulamentare ale poliţiştilor, continuându-şi deplasarea către judeţul Prahova, poliţiştii Ilfoveni au procedat la urmărirea autovehiculului, folosind semnalele acustice şi luminoase din dotarea autospecialei de poliţie.

ADVERTISEMENT

În timpul urmăririi, în contextul în care conducătorul auto refuza să oprească, poliţiştii au utilizat armamentul din dotare, executând focuri de armă în plan vertical şi ulterior asupra pneurilor autoturismului urmărit. La un moment dat, presupusul autor a întors autoturismul pe direcţia Bucureşti, poliţiştii reuşind să-l intercepteze şi să-l oprească, în zona kilometrului 34”, a transmis IPJ Ilfov.

În urmă cu o luna, doi dealeri de droguri au fost urmăriți pe străzile din București și au ajuns după gratii 30 de zile, după ce polițiștii au găsit substanțele respective alături de o sumă de bani în portbagaj. Urmărirea a avut loc în Sectorul 2 al Capitalei, după ce tinerii s-au panicat atunci când au văzut un echipaj de Poliție.

ADVERTISEMENT

În acel moment, șoferul în vârstă de 33 de ani a apăsat pedala de accelerație, lucru care i-a pus pe gânduri pe Polițiști, care au plecat în urmărirea lor. După ce au reușit să oprească autoturismul, polițiștii au observat că cei doi bărbați din mașină aveau un comportament suspect, fiind extrem de agitați.

Așadar, după o percheziție sumară, polițiștii au găsit 18 plicuri ce diferite dimensiuni și culori, dar și bani pe care tinerii nu i-au putut justifica. Oamenii legii i-au dus pe tineri la audieri, în timp ce substanțele au fost confiscate, urmând ca un laborator de specialitate să demonstreze ce fel de droguri sunt.

ADVERTISEMENT

Între timp, un alt potențial traficant de droguri a fost urmărit pe străzile din Sectorul 1. ”Conducătorul a fost prins pe un bulevard din Sectorul 5, iar oamenii legii au descoperit că avea în mașină 9 tipuri de droguri: ”cocaină (11 grame), ketamină (21 grame), amfetamină (2 grame), substanţă MDMA (7 grame), canabis (37 grame), ciuperci halucinogene (21 grame), 32 de timbre LSD, ecstasy (18 comprimate), ketamină (100 mililitri)”, potrivit polițiștilor. Și în acest caz șoferul a ajuns după gratii timp de 30 de zile.

ADVERTISEMENT