News

Vacanță de coșmar în Grecia pentru niște români. Mașina le-a fost furată chiar din fața cazării. Cum au recuperat-o

Mașina unor turiști români a fost furată în vacanță, în Grecia, chiar din fața cazării. Hoții le-au luat și banii. Cum s-a întâmplat totul?
04.09.2023 | 18:19
Vacanta de cosmar in Grecia pentru niste romani Masina lea fost furata chiar din fata cazarii Cum au recuperato
Mai mulți români au trecut prin situații similare în Grecia. Sursa foto: facebook ”Forum Grecia”, Aktis Blog, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ceea ce trebuia să fie o vacanță de vis, în Grecia, s-a transformat într-una de coșmar pentru niște turiști români. Chiar din fața locului de cazare li s-a furat mașina, dar și banii. Speriați au alertat oamenii legii din statul elen. O mulțime de români, de altfel, spun că au trecut prin situații similare.

Mașina unor români, furată în Grecia, chiar din fața cazării. Hoții au intrat peste ei, în cameră

Totul a avut loc în stațiunea din Grecia, Nikiti. Turiștii aveau parcați mașina în fața vilei unde s-au cazat. După ce au descoperit că nu mai au autovehiculul au cerut ajutorul atât poliției, dar și pe grupurile cu românii aflați acum în statul elen.

ADVERTISEMENT

Turiștii români spun că hoții au intrat peste ei în camera de la cazare, le-au luat cheile de contact ale autovehiculului, dar și banii. Ulterior, s-au îndreptat către mașină și s-au făcut nevăzuți. Din fericire, nu pentru mult timp, căci au fost prinși de oamenii legii.

”Masina noastra a fost furata in Nikiti! Daca ati vazut-o, va rog sa ma contactati. Urgent. Update: Au fost prinsi! Am fost contactati de politie, masina a fost gasita! Va multumesc frumos! Masina a fost furata din fata vilei unde eram cazat.

ADVERTISEMENT

A intrat (hotul, n.r)  peste noi in casa noaptea si a furat cheile de la masina si banii.  Nu a fost vorba de nicio parcare gresita, cum ati scris unii dintre voi. Aveti grija, se intampla cazuri destul de des din ce am auzit”, au precizat turiștii români pe grupul de facebook ”Forum Grecia”

Mai mulți membri ai grupului au considerat inițial că mașina fost parcată ilegal și că a fost ridicată de poliție, dar alți turiști au explicat faptul că într-un astfel de caz se confiscă doar plăcuțele de înmatriculare. Alții au mărturisit că s-au confruntat cu episoade identice.

ADVERTISEMENT

”Cunosc și eu un caz parcă tras la indigo – probabil sunt aceiași. Au intrat în casă, au luat cheile și banii, au furat mașina – tot in Nikiti. Noroc că mașina avea GPS și au găsit-o abandonată la câțiva km. S-a întâmplat la începutul săptămânii”, a mai spus un alt român.

Cum poți preveni furtul mașinii dacă pleci în vacanță în Grecia, Bulgaria sau altă țară

Nu doar în Grecia, și în vacanțele din Bulgaria s-au mai plâns unii români că li s-au furat bunuri, inclusiv mașini. În ultimul par că astfel de cazuri au luat amploare. Ce puteți face ca să preveniți o astfel de situație? În autovehicul puteți ascunde un gps tracker cu cartelă sim internet.

ADVERTISEMENT

Costul unui astfel de gps este în țară de aproape 5 euro, lunar, iar în serviciu roaming de maxim 10 euro, lunar. În schimb, dacă dispuneți și de un alt telefon, nu ezitați să-l ascundeți în autovehicul, cu locația activată și evitați să oferiți detalii prea multe despre destinațiile unde mergeți în vacanță, pe grupuri specifice. Infractorii sunt des cu ochii pe postări.

ADVERTISEMENT