News

Video. Un oficial danez a leșinat în timp ce anunța că s-a renunțat la AstraZeneca

15.04.2021 | 15:04
Video Un oficial danez a lesinat in timp ce anunta ca sa renuntat la AstraZeneca
ADVERTISEMENT

Un oficial danez a leșinat în timp ce anunța că s-a renunțat la AstraZeneca. Vorbim despre Tanja Erichsen, directorul Departamentului de Farmacovigilență al Agenției Daneze pentru Medicamente.

Aceasta și-a pierdut cunoștința chiar în timpul conferinței de presă în care oficialii din această țară anunțau că renunță complet la vaccinul anti-Covid menționat anterior.

ADVERTISEMENT

Erichsen a căzut brusc în timp ce Søren Brostrøm, directorul Agenției Naționale de Sănătate a Danemarcei, prezenta decizia.

Un oficial danez a leșinat în timp ce anunța că s-a renunțat la serul AstraZeneca

Aproape imediat Brostrøm a sărit să o ajute. Mai mult de atât, transmisiunea video a conferinței a fost întreruptă la scurt timp după incident.

ADVERTISEMENT

Erichsen și-a revenit însă și a părăsit încăperea pe cont propriu. Agenția Daneză pentru Medicamente a postat ulterior pe o rețea de socializare că aceasta a leșinat, dar că se simte bine:

„Șefa noastră de farmacovigilență, Tanja Erichsen, a leșinat în timpul conferinței de presă de astăzi.

ADVERTISEMENT

Este din nou conștientă și se simte bine în aceste condiții, dar, din motive de siguranță, se va deplasa cu ambulanța la o cameră de urgență pentru a fi verificată”, au notat reprezentanții agenției.

Cele aproximativ 150.000 de persoane care au fost vaccinate cu o doză de AstraZeneca-Oxford urmează să fie vaccinate la rapel cu alt vaccin, anunţă autorităţile.

ADVERTISEMENT

Danemarca era deja prima ţară din Europa care a suspendat complet folosirea vaccinului suedezo-brtianic la 11 martie, în urma anunţării unor cazuri de formare a unor cheaguri de sânge, unui nivel scăzut de trombocite şi sângerări.

ADVERTISEMENT
Tags: