ADVERTISEMENT
News

Video. Un oficial danez a leșinat în timp ce anunța că s-a renunțat la AstraZeneca

Autor: Alexandru Năstase | 15.04.2021 | 15:04
Video. Un oficial danez a leșinat în timp ce anunța că s-a renunțat la AstraZeneca
Oficialul danez a leșinat sub privirile colegilor. Sursa foto - captură twitter

Un oficial danez a leșinat în timp ce anunța că s-a renunțat la AstraZeneca. Vorbim despre Tanja Erichsen, directorul Departamentului de Farmacovigilență al Agenției Daneze pentru Medicamente.

ADVERTISEMENT

Aceasta și-a pierdut cunoștința chiar în timpul conferinței de presă în care oficialii din această țară anunțau că renunță complet la vaccinul anti-Covid menționat anterior.

Erichsen a căzut brusc în timp ce Søren Brostrøm, directorul Agenției Naționale de Sănătate a Danemarcei, prezenta decizia.

ADVERTISEMENT

Un oficial danez a leșinat în timp ce anunța că s-a renunțat la serul AstraZeneca

Aproape imediat Brostrøm a sărit să o ajute. Mai mult de atât, transmisiunea video a conferinței a fost întreruptă la scurt timp după incident.

Erichsen și-a revenit însă și a părăsit încăperea pe cont propriu. Agenția Daneză pentru Medicamente a postat ulterior pe o rețea de socializare că aceasta a leșinat, dar că se simte bine:

ADVERTISEMENT

„Șefa noastră de farmacovigilență, Tanja Erichsen, a leșinat în timpul conferinței de presă de astăzi.

Este din nou conștientă și se simte bine în aceste condiții, dar, din motive de siguranță, se va deplasa cu ambulanța la o cameră de urgență pentru a fi verificată”, au notat reprezentanții agenției.

ADVERTISEMENT

Cele aproximativ 150.000 de persoane care au fost vaccinate cu o doză de AstraZeneca-Oxford urmează să fie vaccinate la rapel cu alt vaccin, anunţă autorităţile.

Danemarca era deja prima ţară din Europa care a suspendat complet folosirea vaccinului suedezo-brtianic la 11 martie, în urma anunţării unor cazuri de formare a unor cheaguri de sânge, unui nivel scăzut de trombocite şi sângerări.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!