Rețeta perfectă pentru iarnă în care vinetele sunt vedetele principale nu este una deloc complicată. De asemenea, nu are nevoie de prea multe ingrediente, se pregătește ușor și timpul stat în bucătărie este foarte mic.
Vinete murate, o rețetă simplă pentru sezonul rece. E un preparat delicios
Vinetele murate sunt foarte bune atunci când sunt gătite, dar păstrează același gust și când ajung la borcan. Aceste legume au ceva aparte când sunt servite alături de o mâncare sau pur și simplu fără niciun fel de preparat alături.
Ingrediente pentru vinetele la borcan:
- 5-6 bucăți de vinete de dimensiuni mici sau potrivite
- 8 căței de usturoi
- 3 ardei bulgărești
- 3 cepe de mărime medie
- 125 ml de oțet
- 60 ml de ulei de floarea soarelui
- o lingură de sare
- o legătură de pătrunjel verde
- 500 ml de apă pentru saramură.
Mod de preparare vinete murate. Cum le pregătesc gospodinele:
- Vinetele se spală foarte bine și se pun la fiert pentru aproximativ 5 minute
- Când s-au răcit complet se taie în rondele
- Se taie mărunt și legătura de pătrunjel, ceapa rondele, iar usturoiul se pisează
- Ardeii se taie pe jumătate, se curăță de semințe și se apoi se fac inele
- După ce toate legumele au fost spălate și tăiate se trece le pregătirea saramurii
- Se amestecă apă cu ulei, oțel și sare într-o oală și se fierbe totul
- Compoziția obținută se lasă la răcit înainte de a fi folosită
- Se trece la aranjarea legumelor în borcane, primele fiind vinetele, apoi rondelele de ceapă, usturoiul și verdeața
- Se repetă pasul de mai sus până când se umple borcanul
- Se adaugă saramura obținută și se pune capacul
- Unele gospodine obișnuiesc să sterilizeze borcanele timp de 20 de minute într-o cratiță cu apă
- Vinetele murate se păstrează la frigider pentru circa 30 de minute, apoi în cămară
- Vinetele trebuie să se mureze cel puțin 10 zile înainte de a fi consumate
- Sunt delicioase și numai bune de savurat în sezonul rece
- Spor la treabă!