News

Viol comis asupra unui băiețel de 10 ani. Un martor la infracțiune nu l-a oprit pe agresor

Un bărbat de 40 de ani a fost reținut pentru un viol comis asupra unui băiat de 10 de ani, într-o comună din județul Cluj.
09.07.2023 | 09:51
Viol comis asupra unui baietel de 10 ani Un martor la infractiune nu la oprit pe agresor
Violatorul a fost arestat pentru 30 de zile/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Poliția din orașul Huedin a deschis un dosar penal pentru viol împotriva unui bărbat din Maramureș care a violat un copil de 10 ani într-un imobil abandonat din localitatea Călățele, informează publicația clujeană Info Huedin.

În data de 7 iulie a.c., ca urmare a activităților de cercetare penală desfășurate la nivelul poliției orașului Huedin, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin, în cadrul unui dosar penal ce vizează infracțiunea de viol, un bărbat în vârstă de 40 de ani, din județul Maramureș, a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. 

ADVERTISEMENT

În fapt, la data de 6 iulie a.c., în jurul orei 13.10, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au fost sesizați, prin apel 112, despre faptul că un minor de 10 ani ar fi fost victima unor acte de natură sexuală.

În cadrul activităților investigativ-operative, polițiștii au constatat că în data de 5 iulie a.c., minorul ar fi fost constrâns de către bărbatul de 40 de ani din Maramureş să întrețină relații sexuale, într-un imobil abandonat din localitatea Călățele”, a precizat Iulian Timșa, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

ADVERTISEMENT

Inițial, procurorul de caz a dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 de ore, iar apoi apoi judecătorul de drepturi și libertăți a dat curs cererii Parchetului și a aprobat arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Băiețelul de 10 ani a fost audiat de polițiști și s-a dispus și efectuarea unei expertize medico-legale. Ulterior, copilul a fost preluat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului pentru consiliere psihologică. Se pare că un alt bărbat ar fi fost martor la violul comis asupra băiatului, însă nu l-a oprit pe agresor.

ADVERTISEMENT

Un caz similar a fost cel al unui viol comis la Timișoara pe 4 iulie când o femeie a fost urmărită de către un bărbat care apoi a intrat peste ea în casă. Femeia a reușit să iasă din apartament până pe casa scării, dar acolo a fost prinsă de agresor și violată.

Victima a reușit să iasă pe casa scării în vederea asigurării scăpării, inculpatul a imobilizat-o și, prin constrângere fizică și psihică a întreținut un act sexual cu aceasta împotriva voinței sale, supunând-o totodată la tratamente degradante”, a transmis biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara.

ADVERTISEMENT

Bărbatul este cercetat atât pentru viol, cât și pentru violare de domiciliu. Și în cazul său, instanța a probat solicitarea procurorului ca suspectul să fie arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, în continuarea celor 24 de ore de reținere.

ADVERTISEMENT
Tags: