News

Viorica Dăncilă cere demisia lui Marcel Ciolacu din funcția de președinte al PSD: ”O monstruoasă iresponsabilitate”

29.04.2020 | 17:32
Viorica Dancila cere demisia lui Marcel Ciolacu din functia de presedinte al PSD O monstruoasa iresponsabilitate
ADVERTISEMENT

Fostul prim-ministru Viorica Dăncilă i-a cerut lui Marcel Ciolacu să demisioneze din funcția de președinte interimar  al PSD pentru că a permis ca proiectul de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc să  treacă prin aprobare tacită de Camera Deputaților, fapt care ar arăta o ”monstruoasă iresponsabilitate” din partea lui Ciolacu.

”Marcel Ciolacu nu merită să îi mai reprezinte pe români”

Oricine ar fi fost liderul PSD și președintele Camerei Deputaților astăzi, dacă a permis adoptarea acestui proiect de lege profund anti-constituțional și anti-românesc, nu merită să îi mai reprezinte pe români și nici să rămână în fruntea partidului. Este un precedent periculos și în egală măsură jenant pentru România și pentru Parlament, dar și pentru Partidul Social Democrat, care nu merită să deconteze monstruoasa iresponsabilitate a lui Marcel Ciolacu”, a scris Viorica Dăncilă, într-o postare pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Dăncilă acuză că adoptarea tacită a proiectului de lege i se poate imputa doar lui Marcel Ciolacu, nu întregului partid.

Acest demers privind trecerea proiectului de lege nu îi aparține partidului, ci unui singur om. Niciun membru al Partidului Social Democrat nu susține acest act anti-românesc, iar domnul Iohannis este dator să probeze gravele acuzații făcute la adresa PSD în declarația de presă de astăzi”, susține fostul premier.

ADVERTISEMENT

Viorica Dăncilă crede că Ciolacu nu poate justifica faptul că un asemenea proiect a trecut de Camera Deputaților fără a fi dezbătut.

Adevărul este că Marcel Ciolacu ori nu și-a făcut treaba de președinte al Camerei, ori a închis ochii cu bună știință pentru adoptarea unei legi care ne vinde țara în aceste vremuri grele și complicate. Îi solicit așadar demisia de la conducerea interimară a Partidului Social Democrat, pentru modul rușinos în care a umilit românii!”, a conchis Dăncilă.

ADVERTISEMENT

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor, după ce un proiect de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc a trecut tacit de Camera Deputaților.

Este incredibil ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege care dă autonomie Ținutului Secuiesc”, a declarat Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT

Pe 23 aprilie, Camera Deputaţilor a adoptat tacit proiectul, urmând ca Senatul să se pronunţe în calitate de for decizional.

Propunerea legislativă a fost iniţiată de deputaţii UDMR Kulcsar-Terza Jozsef-Gyorgy şi Biro Zsolt-Istvan şi prevede ca “Ţinutul Secuiesc” să devină regiune autonomă cu personalitate juridică.

Statutul de autonomie, adoptat prin lege, se aprobă prin referendum de către cetăţenii Ţinutului Secuiesc, prevede actul normativ.

Plenul Senatului a respins, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul privind Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc. Inițiativa celor doi senatori a fost respinsă cu 126 de voturi ”împotrivă” și nouă ”pentru”.

ADVERTISEMENT
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță exotică de Paște, pe proprietatea de 5,5 milioane...
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță exotică de Paște, pe proprietatea de 5,5 milioane de euro a tatălui ei » Alături de cine a petrecut Ioana Țiriac
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de...
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de anchete
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
Cât costă un burger cu carne de crocodil:
Cât costă un burger cu carne de crocodil: "Trebuie doar puţin rumenit. Românii au gusturi bune la mâncare"
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este...
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția...
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați...
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un copil uneia, iar acum strănepotul ne-a găsit pe internet și vine în România”
Dacă va dori să beneficieze de pensie specială, Mara Mareș își va putea...
Dacă va dori să beneficieze de pensie specială, Mara Mareș își va putea depune documentele în 2055. Motivul
Aeroportul din România de unde avioanele zboară aproape goale. Deși s-a investit masiv,...
Aeroportul din România de unde avioanele zboară aproape goale. Deși s-a investit masiv, oamenii nu se înghesuie să cumpere bilete