News

Viorica Dăncilă, despre participarea la summitul UE din Sibiu: “Nu am să mă rog de nimeni să mă invite”

04.05.2019 | 18:28
Viorica Dancila despre participarea la summitul UE din Sibiu Nu am sa ma rog de nimeni sa ma invite

Viorica Dăncilă nu a fost invitată de președintele României, Klaus Iohannis, la Summitul UE organizat pe 9 mai, de Ziua Europei, la Sibiu. Premierul a vorbit despre participarea ei în această calitate la această întrunire la care vor veni șefi de state și de guverne din toată Uniunea Europeană. Fostul europarlamentar PSD nu roagă pe nimeni să primească invitație.

Viorica Dăncilă e vizibil deranjată că Iohannis nu a chemat-o la Sibiu

Viorica Dăncilă a aruncat câteva săgeți către Klaus Iohannis când a fost întrebată dacă va participa la Summitul de la Sibiu. Premierul a spus că acesta a fost organizat perfect de Guvernul României, lăsând să se interpreteze că președintele nu a avut nicio contribuție dar profită de realizarea guvernării sale.

”Nu sunt supărată, pentru că acest lucru nu ar rezolva lucrurile şi eu gândesc constructiv. Eu sper ca acest summit să iasă cât mai bine, este important pentru noi ca ţară. Dincolo de orgoliile proprii, dincolo de interesul personal al unuia sau altuia, eu cred că important pentru noi ca ţară este ca acest summit să iasă foarte bine.

Klaus Iohannis este singurul oficial român care va fi prezent la summitul din 9 mai. Sursa foto: hepta.ro

Viorica Dăncilă spune că prin participarea la Summitul de la Varșovia și-a făcut deja datoria

Toţi liderii europeni să plece încărcaţi pozitiv şi cu anumite concluzii nu numai în ce priveşte România, dar şi în ceea ce priveşte creionarea viitorului Uniunii Europene”, a declarat Viorica Dăncilă, conform adevărul.ro. Dăncilă a adăugat că și-a făcut datoria să participe la Summitul de la Varșovia organizat de 1 Mai.

”Nu am să mă rog de nimeni ca să mă invite la acest lucru. Eu am considerat că este bine pentru ţara noastră şi eu cred că am dat dovadă de acest lucru atunci când am preluat preşedinţia”, a completat Dăncilă vizibil mâhnită. Aceasta a dat exemplul participării altor șefi de state și de guverne împreună la summitele UE.

Premierul speră că la acest summit să se ia decizii pe care Guvernul să le poată pună în aplicare, căci acolo se vor lua decizii care, într-un final, vor cădea în sarcina Guvernului.