Sport

“Virușii verzi” și secretul victoriei cu deținătoarea trofeului în Cupa României: “Ne-a ajutat terenul și că a plouat!” EXCLUSIV

27.09.2019 | 13:07
Virusii verzi si secretul victoriei cu detinatoarea trofeului in Cupa Romaniei Nea ajutat terenul si ca a plouat EXCLUSIV

Sănătatea Cluj a reușit surpriza în 16-imile Cupei României reușind să elimine deținătoarea trofeului. Viitorul a pierdut cu 0-1 pe Cluj Arena în fața echipei din Liga a 3-a, unicul gol al meciului fiind marcat în minutul 13 de Laurențiu Rus. Sărbătoarea a fost mare pentru “Virușii verzi”, care au reușit una dintre cele mai mari surprize din ultimii ani în Cupa României. 

Sănătatea Cluj vrea U Craiova în optimi: “Nu ar fi rău să jucăm împotriva unor olteni care au un antrenor de mare calibru”

Marius Semeniuc, directorul celor de la Sănătatea Cluj, a vorbit pentru FANATIK despre performanța uriașă din Cupa României, spunând că echipa sa crede în coincidențe: “Ultima dată când ne-am calificat în optimile Cupei României, în 2007 cu UTA Arad, am câștigat cu 1-0 pe 26 septembrie. Acum s-a întâmplat la fel și credem în coincidențe. Este adevărat, am sărbătorit victoria cu familia «virușilor verzi» până pe la ora 23:00. Ne așteaptă niște meciuri grele în campionat și apoi în 10-12 octombrie avem de jucat din nou în Cupa României” 

Clujenii își doresc să joace împotriva Universității Craiova în faza următoare: “Nu ar fi rău să jucăm împotriva unor olteni care au un antrenor de mare calibru. În ultimii ani, am cam jucat cu echipele bucureștene. Cred că ar fi interesant ca la Cluj să vină fanii oltenilor”, a precizat Semeniuc.

"Virușii verzi" și secretul victoriei cu deținătoarea trofeului în Cupa României: "Ne-a ajutat terenul și că a plouat!" EXCLUSIV
“Virușii verzi” și secretul victoriei cu deținătoarea trofeului în Cupa României: “Ne-a ajutat terenul și că a plouat!” EXCLUSIV FOTO: Meciul de fotbal dintre Sanatatea Cluj si FC Viitorul din saisprezecimile Cupei Romaniei, disputat pe Cluj Arena din Cluj-Napoca

“Noi suntem o echipă solidă, de gabarit”

Toată lumea se întreabă cum o echipă din eșaloanele inferioare ca Sănătatea Cluj, a reușit să elimine deținătoarea trofeului Cupei României: “Știam că jucătorii cu experiență pot să se motiveze foarte bine înainte de aceste meciuri și ei au făcut o partidă mare. Au mai jucat în astfel de confruntări, știau cum e. Noi suntem o echipă solidă, de gabarit, ne-a ajutat mult terenul și faptul că a plouat. Celor de la Viitorul nu le-a ieșit meciul și noi am stat bine în teren și fizic”, a spus Semeniuc pentru FANATIK.

Sănătatea Cluj s-a calificat în urmă cu doi ani în 16-imile din Cupa României, însă atunci au pierdut în această fază cu FCSB, scor 1-6. Doi ani mai târziu, “virușii verzi” au eliminat Viitorul, deținătoarea trofeului și vor evolua în optimi. Este pentru a doua oară în istorie când Sănătatea este în optimile Cupei României, după 2007.