News

Visarion Alexa, preotul acuzat de agresiune sexuală, implicat într-un alt caz controversat! E vorba de o minoră

Visarion Alexa, preotul acuzat de agresiune sexuală, a fost implicat, acum opt ani, într-un caz controversat în care era vorba de o minoră.
18.09.2022 | 17:19
Visarion Alexa preotul acuzat de agresiune sexuala implicat intrun alt caz controversat E vorba de o minora
Visarion Alexa, preotul cercatat pentru agresiune sexuală, a mai fost implicat într-un caz controversat care privea o minoră / Inquam Photos George Calin
ADVERTISEMENT

În 2014, numele preotului Visarion Alexa apărea într-un caz de dispariție al unei eleve minore. La acea vreme preotul îi era duhovnic puștoaicei de doar 15 ani, olimpică la fizică, ca redispărea de acasă și punea întreaga Poliție Română, dar și părinții, pe jar.

Preotul Visarion Alexa, implicare într-un caz controversat de dispariție al unei minore

În anul 2014, la jumătatea lunii februarie, România privea îngrozită dispariția Iuliei Ionescu. Elevă eminentă la Colegiul Sf Sava din București, olimpică la fizică, tânăra care avea pe atunci 15 ani, reușea să îi șocheze pe toți cu dispariția ei. Poliția Română a început, pe atunci, o amplă anchetă pentru a o găsi pe adolescentă și a descoperit că ea comunica cu preotul Visarion Alexa, acum acuzat de agresiune sexuală îndreptată împotriva unei femei de 37 de ani..

ADVERTISEMENT

Preotul, transformat în duhovnic, a pus la dispoziția Poliției mail-ul primit de la tânăra care anunța că vrea să fugă de acasă și să se călugărească, dar a explicat că nu le-a zis nimic părinților pentru că păstra taina spovedaniei.

”Când primești un mail de la un copil minor trebuie să anunţi părinţii, indiferent care ar fi fost intenţiile astea, pentru că mailul nu înseamnă o spovedanie”, spunea tatăl fetei, conform Digi24, revoltat pe felul în care a reacționat preotul Visarion Alexa și pe care îl bănuia că ascunde și altele.

ADVERTISEMENT

Tatăl fetei dispărute, despre preot: ”Am foarte mari semne de întrebare”

Tatăl elevei olimpice dispărute era, la acea vreme, convins că preotul Visarion Alexa are și el o parte din vină pentru fuga de acasă a adolescentei de doar 15 ani, cu atît mai mult cu cât fusese informat de puștoaică prin intermediul căsuței de mail.

”Am foarte mari semne de întrebare vis a vis de modul în care acest preot a procedat. Spun asta pentru că, din câte am înţeles – sigur, poliţia va stabili dacă şi ce – dar eu am înţeles că Iulia i-a trimis un mail, sau cel puţin un mail.

ADVERTISEMENT

Iar acest preot, deşi ştia că e un copil minor, nu a avut niciun fel de acţiune în a anuța unul dintre părinţi. Mi se pare ceva de domeniul irealului ca un părinte să nu ştie de acest mail. Nu era nicidecum în măsură să decidă pentru un copil minor.

Singurii care pot decide sunt părinţii. Or el a dat diverse sfaturi total nepotrivite, ca să nu folosesc un cuvânt mai grav”, spunea, conform sursei citate, părintele despre Visarion Alexa.

ADVERTISEMENT

Din fericire, Iulia Ionescu, adolescenta dispărută, a fost, într-un final găsită după patru zile de căutări, fără să i se fi întâmplat ceva grav. Ea a fost identificată într-un tren ce circula pe ruta Moscova-Bucureşti-Sofia, după ce urcase în gara din Suceava.

Visarion Alexa, sub control judiciar. Preotul e acuzat de agresiune sexuală

Preotul Visarion Alexa, parohul Bisericii Pogorârea Sfântului Duh din Capitală, a fost acuzat de agresiune sexuală. Presupusa victimă, o femeie de 37 de ani, susține că preotul a făcut gesturi nepotrivite față de ea chiar în timpul spovedaniei.

Reținut pentru 24 de ore, preotul a fost dus în fața magistraților de la Judecătoria Sectorului 6, aceștia luând decizia să instituie controlul judiciar asupra lui Visarion Alexa pentru 60 de zile. De-a lungul perioadei, părintele nu are voie să se apropie de presupusa victimă la mai puțin de 300 de metri, să încerce să ia legătura cu ea și nu are voie să își exercite meseria de preot.

Conform informațiilor apărute despre preotul acuzat de agresiune sexuală, în momentul reținerii sale de către polițiști, ar fi recunoscut o parte dintre acuzații. Avocata preotului susține însă, după ce magistrații au impus controlul judiciar asupra lui, că, de fapt, părintele paroh Visarion Alexa și tânăra a cărui duhovnic era erau amici.

ADVERTISEMENT
Tags: