News

Putin ignoră ce a pățit Brejnev. ”Își sapă propriul mormânt”. Asta crede un scriitor rus căsătorit cu o ucraineancă

Un scriitor rus căsătorit cu o ucraineancă consideră că, prin acțiunile sale din acest moment, contestate de o lume întreagă, Vladimir Putin nu face decât să-și ”sape propriul mormânt”.
02.03.2022 | 09:22
Putin ignora ce a patit Brejnev Isi sapa propriul mormant Asta crede un scriitor rus casatorit cu o ucraineanca
Un scriitor rus îi prevede sfârșitul lui Vladimir Putin: ”Își sapă propriul mormânt”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un scriitor rus stabilit în Georgia radiografiază într-un articol publicat pe site-ul The Guardian starea în care se află societatea din Rusia după ce Vladimir Putin a aruncat estul Europei în război.

Un scriitor rus îi prevede sfârșitul lui Vladimir Putin: ”Își sapă propriul mormânt”

Foarte multă lume s-a întrebat în această perioadă ce crede poporul rus despre invazia Ucrainei şi dacă îl susține pe Vladimir Putin în planurile sale de război.

ADVERTISEMENT

Încă din primele zile de la declanșarea conflictului, zeci de mii de ruși au ieșit pe străzi la Moscova, Sankt Petersburg și în multe alte orașe ale Rusiei pentru a-și exprima opoziția, peste 6.000 dintre ei fiind arestați.

Se pare că majoritatea tinerilor ruşi sunt împotriva lui Putin. Acest lucru este dezvăluit de un scriitor originar din Rusia, Serghei Faldin, stabilit acum la Tbilisi (Georgia).

ADVERTISEMENT

În materialul său care apare în The Guardian, acesta dezvăluie că ruşii din generaţia nouă nu sunt de acord cu politicile lui Vladimir Putin, dar se tem de poliţie şi autorităţi.

În ceea ce-l privește pe liderul de la Kremlin, Faldin crede că, prin acțiunile sale, acesta ”îşi sapă propriul mormânt”. Tânărul rus face o trimitere la Leonid Brejnev, cel care a prăbușit economia URSS războiul cu Afganistan din 1979.

ADVERTISEMENT

Scriitorul subliniază că sancţiunile aplicate de Occident vor afecta oamenii de rând, dar când ei nu vor mai avea mâncare şi o vor duce greu, se vor răzvrăti împotriva regimului, iar atunci va veni sfârşitul lui Putin.

”Putin, un om atât de pasionat de istorie, îşi sapă fără să știe propriul mormânt. Cu Rusia izolată de la Swift şi confruntată cu sancţiunile UE, va dura doar câţiva ani până când să vină vremuri extrem de dificile.

ADVERTISEMENT

Când se va întâmpla, oamenii nu se vor mai teme. Dacă putem învăţa ceva din istorie este faptul că populaţia – chiar şi cei încăpăţânaţi şi răbdători precum ruşii – nu va tolera lipsa alimentelor. Când se vor termina banii, îi va suna şi lui Putin ceasul. Noi, noua generaţie de ruşi, vom aştepta”, spune Serghei Faldin.

Faldin: ”Rușii se simt vinovați. Își ard pașapoartele în fața camerei”

În articolul său, Serghei Faldin descrie și sentimentele pe care mulți dintre cetățenii ruși le trăiesc în această perioadă, după ce țara lor a invadat un stat independent.

”Motivul pentru care nu vedem încă o revoluţie având loc la Moscova nu este faptul că oamenilor nu le pasă de ce se întâmplă în Ucraina, Dimpotrivă, fluxul meu de ştiri de pe reţele sociale este plin cu mesaje ale ruşilor care îşi exprimă opoziţia faţă de război.

”Ce s-a întâmplat?”, scriu ei. „Cum s-a ajuns aici? E o nebunie!”. Oamenii zic că se simt vinovaţi că sunt ruşi. Se filmează cum îşi ard paşapoartele ruseşti. Eu am postat: Sunt rus, dar Putin nu este preşedintele meu”, a mai scris Faldin, în The Guardian.

ADVERTISEMENT