News

Vladimir Putin, mesaj de Paşte despre credință, bunătate și dreptate, în timp ce armata sa continuă să bombardeze Ucraina

Mesajul lui Vladimir Putin de Paști. Președintele Rusiei a vorbit oamenilor despre credință, bunătate și dreptate, în timp ce armata sa bombardează Ucraina.
25.04.2022 | 11:57
Vladimir Putin mesaj de Paste despre credinta bunatate si dreptate in timp ce armata sa continua sa bombardeze Ucraina
Putin asistind la slujba de Paste
ADVERTISEMENT

Vladimir Putin a ținut să transmită creștinilor-ortodocși un mesaj de Paști. Președintele Rusiei a făcut referire la lucruri care sunt în contradicție cu invazia pe care a ordonat-o în Ucraina, unde armata sa ucide civili, inclusiv copii și mame.

Vladimir Putin: ”Sărbătoarea Învierii lui Hristos trezește cele mai strălucitoare sentimente: credința, bunătatea și dreptatea”

Liderul de la Kremlin a vorbit poporului rus despre credință, bunătate și dreptate. El a lăudat Biserica Ortodoxă Rusă și ”întărirea instituției familiei și educarea generației tinere.”

ADVERTISEMENT

”Această mare sărbătoare îi unește pe creștinii ortodocși, toți cetățenii Rusiei care sărbătoresc Învierea lui Hristos, în jurul unor idealuri și valori morale înalte, trezește în oameni cele mai strălucitoare sentimente, credința în triumful vieții, bunătatea și dreptatea.

Este important de remarcat munca creativă și fructuoasă a Bisericii Ortodoxe Ruse și a altor confesiuni creștine care vizează păstrarea celor mai bogate tradiții istorice, culturale și spirituale ale noastre, întărirea instituției familiei și educarea generației tinere.

ADVERTISEMENT

Și, desigur, cea mai sinceră recunoaștere merită activitățile sociale, caritabile ale organizațiilor religioase creștine, dorința lor de a oferi asistență eficientă celor care în timpul nostru dificil au nevoie de îngrijire și sprijin.”, a transmis Vladimir Putin credincioșilor ruși, de Paști, scrie kremlin.ru

Vladimir Putin, la sluba de Înviere, alături de primarul Moscovei

Vladimir Putin a luat parte la slujba de Înviere, sâmbătă, la Catedrala Mântuitorului Hristos din Moscova, oficiată de Patriarhul Kiril. Vladimir Putin a fost însoțit de primarul Moscovei, Serghei Sobyanin.

ADVERTISEMENT

Pe tot parcursul ceremoniei religioase, președintele Rusiei a ținut să-și arate credința, făcându-și cruce și ținând în mână o lumânare mare, aprinsă. De altfel, la slujbă, Vladimir Putin a optat pentru un costum negru.

În seara de Înviere, rușii au bombardat Harkovul

Nici seara de Înviere nu i-a oprit pe soldații ruși să atace Ucraina. Au bombardat iar Harkovul, ucigând astfel zeci de oameni nevinovați. Potrivit unui bilanț al autorităților de la Kiev, în jur de 3000 de soldați ucraineni au fost uciși de la izbucnirea războiului (24 februarie-n.r). Alți peste 10.000 sunt răniți, 2435 sunt civili uciși și 7882 civili răniți.

ADVERTISEMENT