News

Vladimir Putin, nou avertisment pentru Occident după sancțiunile impuse Rusiei: ”Nu agravați situația. Nu avem intenţii rele împotriva vecinilor noştri”

Vladimir Putin a lansat un nou avertisment Occidentului, după ce Rusia a primit mai multe sancțiuni, în urma invaziei în Ucraina. Liderul de la Kremlin nu vrea agravarea situației.
04.03.2022 | 15:30
Vladimir Putin nou avertisment pentru Occident dupa sanctiunile impuse Rusiei Nu agravati situatia Nu avem intentii rele impotriva vecinilor nostri
Pentru a descifra amenințările nucleare ale lui Putin, fiți atenți la ce face, nu la ce spune! Avertisment al specialiștilor americani
ADVERTISEMENT

Vladimir Putin ia atitudine după ce Rusia a primit mai multe sancțiuni din partea țărilor occidentale, ca ”răsplată” împotriva războiului declanșat în Ucraina. Liderul de la Kremlin avertizează ca situația să nu fie agravată și dă asigurări că nu are intenții rele față de vecini.

Vladimir Putin transmite Occidentului să nu agraveze situația pe fondul războiului pe care Rusia îl poartă cu Ucraina

Vladimir Putin a transmis noul mesaj, în cadrul unei ședințe de Guvern, difuzată pe postul național de stat, Rossiya 24.

ADVERTISEMENT

”Nu avem intenţii rele împotriva vecinilor noştri. Nu considerăm că este nevoie ca vecinii săi să ia măsuri suplimentare care vor înrăutăţi relaţiile noastre”, a spus președintele Rusiei, în ședința de Guvern, citat de Reuters.

Vladimir Putin: ”Să dezvoltăm relațiile în mod normal”

De asemenea, Vladimir Putin a spus că trebuie gândit un plan de ”normalizare a relațiilor”, având în vedere contextul actual.

ADVERTISEMENT

”Cred că toată lumea trebuie să se gândească la cum să normalizeze relaţiile, să coopereze în mod normal şi să dezvolte relaţiile în mod normal”, a mai adăugat liderul rus.

Totodată, Vladimir Putin și-a justificat din nou demersul de a ataca Ucraina: ”ca răspuns exclusiv la unele acţiuni neprietenoase împotriva Federaţiei Ruse”. Totuși, de menționat este că, în prezent, în presa rusească este interzisă folosirea cuvântului ”invazie”.

ADVERTISEMENT

Vladimir Putin, mulțumit de invazia armatei sale în Ucraina. Promite despăgubiri familiilor cărora copiii le-au murit pe front

Declaraţiile lui Vladimir Putin vin după ce mai mulți miniștri de externe din Occident s-au întâlnit la Bruxelles, pentru a discuta despre cum să pună presiuni asupra Rusiei, încât să pună capăt războiului cu Ucraina.

Joi, 3 martie, Vladimir Putin a mai avut un discurs în fața populației sale, în care se declara mulțumit de cum decurge planul de invazie al armatei sale în țara rivală, dar și vecină, de altfel. Președintele rus a promis despăgubiri familiilor care i-au pierdut pe cei dragi pe front.

ADVERTISEMENT

”Ruşii şi ucrainenii sunt un singur popor. Dragi tovarasi, operatiunea militara se desfasoara conform programului, toate sarcinile trasate au fost indeplinite cu succes.

Militarii nostri lupta pentru Rusia, lupta pentru pace in Donbas, pentru demilitarizarea si denazificarea Ucrainei, lupta ca sa nu ne ameninte nimeni cu arme nucleare la granita noastra.

Suntem mandri cu militarii nostri, vom face totul sa le ajutam familiile, copiii. Neonazistii incearca sa se foloseasa de scuturi umane civile.

In mai multe localitati s-au intamplat asemenea lucruri. Numai nazistii pot lupta in felul acesta, au fost foarte brutali cu populatia locala. Facem tot ce e posibil sa ne asiguram ca nu sunt victime”, a precizat Vladimir Putin.

ADVERTISEMENT