News

Vladimir Putin are planul de nimicire a ”trădătorilor” din Rusia: ”Să-i scuipe ca pe niște musculițe care au zburat din greșeală în gură”

Vladimir Putin a ținut un discurs în care îi amenință pe cei care îi consideră trădători instrumente pe care occidentalii îi folosesc pentru a distruge Rusia.
17.03.2022 | 09:06
Vladimir Putin are planul de nimicire a tradatorilor din Rusia Sai scuipe ca pe niste musculite care au zburat din greseala in gura
ADVERTISEMENT

Într-un discurs pe care l-a ținut pe 16 martie, Vladimir Putin a vorbit despre cei pe care îi consideră trădători pro-occidentali. Opozanții președintelui rus atrag atenția asupra faptului că acesta ar putea fi începutul unor noi măsuri dure împotriva celor care nu se conformează politicilor regimului, notează Reuters.

Cine sunt “trădătorii”?

Vladimir Putin a explicat în discursul său că “trădătorii” sunt acele persoane care au o mentalitate mai apropiată de Occident și că poporul rus va vedea diferențele dintre aceștia și patrioți.

ADVERTISEMENT

“Orice popor, și în special poporul rus, va fi întotdeauna capabil să facă diferența între adevărații patrioți și trădători, și o să-i scuipe ca pe un țânțar care a zburat din greșeală în gură”, ar fi declarat Vladimir Putin.

Mihail Kasianov, premier în timpul primului mandat al lui Vladimir Putin și critic al său, a notat pe Twitter că acest discurs marchează începutul unor represiuni în masă împotriva celor care nu sunt de acord cu politicile Kremlinului.

ADVERTISEMENT

“Putin își intensifică acțiunile de distrugere a Rusiei și anunță în esență începutul represiunilor în masă împotriva celor care nu sunt de acord cu regimul”, a declarat fostul premier.

Trădătorii sunt o “a cincea coloană”

În plus, Vladimir Putin a mai declarat că rușii cu mentalități occidentale reprezintă o a cincea coloană trimisă pentru a crea disensiuni și a distruge societatea rusă. Președintele rus face trimitere la un o expresie folosită pentru a denumi grupurile care acționează în spatele unei armate și care fac spionaj sau care sabotează acțiunile acesteia.

ADVERTISEMENT

“Au un singur scop (n.r. trădătorii) – distrugerea Rusiei”, a transmis Vladimir Putin.

El a mai adăugat că este încrezător că o “purificarea” societății rusești va consolida Rusia și va crește coeziunea și capacitatea cetățenilor de a face față provocărilor exterioare.

Experții ruși, printre care și Andrei Kolesnikov, atrag atenția asupra faptului că Vladimir Putin a transmis un mesaj cât se poate de clar, împărțindu-și cetănii în două categorii.

ADVERTISEMENT

“Putin, într-un mod orwellian, a împărțit cetățenii Rusiei în puri și impuri”, a explicat Andrei Kolesnikov.

ADVERTISEMENT