News

Volodimir Zelenski a publicat imagini terifiante cu atacul din Ajunul Crăciunului, de la Herson: ”Acesta este terorism”

În Ajunul Crăciunului, forțele ruse cu continuat bombardamentele în Ucraina. Volodimir Zelenski a publicat imagini terifiante cu atacul de la Herson, soldat cu zeci de victime.
24.12.2022 | 14:06
Volodimir Zelenski a publicat imagini terifiante cu atacul din Ajunul Craciunului de la Herson Acesta este terorism
Volodimir Zelenski a publicat imagini terifiante cu atacul din Ajunul Crăciunului, de la Herson. Sursa foto: Twitter / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cel puțin 8 persoane au murit și alte 58 au fost rănite în urma unui puternic bombardament lansat de ruși, sâmbătă, asupra unei piețe din Herson.

Forțele ruse, atac sângeros în Ajun de Crăciun, în Herson. Cinci morți și zeci de răniți.

În Ajunul Crăciunului, sirenele antiaeriene au răsunat încă de la primele ore ale dimineții pe tot teritoriul Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Imediat, rachete și obuze ale armatei lui Putin au căzut în orașul sudic Herson, eliberat în această toamnă de sub ocupația rușilor.

Ținta invadatorilor nu au fost obiective militare ci, la fel ca în mult alte rânduri, mari concentrări de civili.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, o piața aglomerată din Herson a fost bombardată. În urma atacului, cel puţin opt persoane au murit şi 58 au fost rănite, a transmis guvernatorul regiunii, Iaroslav Ianușevici, potrivit The Guardian.

În mediul online au început să circule imagini terifiante care arată amploarea atacului comis de ruși. În fotografiile apărute pe Twitter se văd oameni morți pe trotuare, în mașini sau în piețe.

ADVERTISEMENT

Volodimir Zelenski, după atacul din Herson: ”Acesta este terorism”

Aceste imagini de o duritate extremă au fost postate, pe contul său de Facebook, și de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Liderul de la Kiev a pus, în mod intenționat, poze neblurate, greu de privit de public. A explicat de ce.

ADVERTISEMENT

”Rețelele de socializare vor marca probabil aceste fotografii ca fiind ‘conținut sensibil’. Dar acesta nu este conținut sensibil, aceasta este viața reală a Ucrainei și a ucrainenilor.

Sâmbătă dimineața, în ajunul Crăciunului, țara teroristă care vorbește de pace a bombardat partea centrală a orașului Herson. Acestea nu sunt obiecte militare. Acesta este terorism. Asta e crimă pentru intimidare și comisă doar din plăcere.

Lumea trebuie să vadă și să înțeleagă că noi luptăm împotriva răului absolut”, a scris Zelenski.

ADVERTISEMENT