News

“Vrem dreptate pentru Alexandra!”. Sute de oameni s-au adunat în faţa Spitalului din Botoşani, plini de indignare după moartea gravidei de 25 de ani

Duminică a avut loc un protest masiv la Botoşani. Oamenii şi-au arătat revolta faţă de decesul Alexandrei, gravida care a murit rugându-se de doctori să-i salveze viaţa.
20.08.2023 | 22:58
Vrem dreptate pentru Alexandra Sute de oameni sau adunat in fata Spitalului din Botosani plini de indignare dupa moartea gravidei de 25 de ani
Oamenii cer dreptate pentru Alexandra Foto: Monitorul de Botoşani
ADVERTISEMENT

Cazul tragic al tinerei gravide decedate vineri dimineaţă la Spitalul Judeţean din Botoşani, din neglijenţa medicilor, a stârnit furia comunităţii locale, oamenii adunându-se duminică în faţa maternităţii, unde şi-au strigat indignarea.

Spitalul nu a anunţat la DSP moartea Alexandrei

Aproape 300 de oameni s-au strâns în faţa spitalului, pentru a cere dreptate pentru Alexandra, tânăra de 25 de ani decedată, dar şi pentru ca astfel de cazuri să nu se mai repete.

ADVERTISEMENT

“Vrem dreptate pentru Alexandra!”, au scandat oamenii, iar la un moment dat situaţia a fost pe cale să degenereze, mai multe maşini conduse de cetăţeni indignaţi claxonând şi blocând şoseaua.

Alexandra Ivanov se afla în a cincea lună de sarcină, iar în antecedente au fost consemnate trei naşteri naturale şi un avort spontan. Joi seara femeia s-a îngrijorat când a început să sângereze abundent, a sunat la 112, iar în jurul orei 23.00 a ajuns la spital.

ADVERTISEMENT

Acolo i s-a spus că a pierdut sarcina, dar medicii nu au făcut mare lucru pentru ameliora suferinţa. De altfel, ea s-a plâns de acest lucru în discuţia prin mesaje avută cu soţul său. Mai mult, Alexandra a fost informată de medici că abia a doua zi va fi operată, în ciuda durerilor sale intense.

Practic, Alexandra a fost lăsată să sufere în durere până vineri dimineața, când situaţia sa s-a agravat şi tânăra a fost transferată la unitatea de Terapie Intensivă.

ADVERTISEMENT

“Au dus-o la spital, i-au făcut o perfuzie și i-au zis să aștepte medicul. I-au zis că a pierdut sarcina și să aștepte medicul până dimineață.

A stat până dimineața cu dureri foarte mari, am și mesaje cum îmi spunea că nu mai poate de durere, că nu mai suportă, că moare acolo. Dimineață au dus-o la ATI și după vreo 20 de minute au declarat decesul”, a dezvăluit fratele Alexandrei.

ADVERTISEMENT

Au fost declanşate mai multe anchete, iar una dintre ele relevă grave deficienţe procedurale inclusiv de ordin organizatoric. Astfel, deşi după cazul de la Urziceni, când o gravidă a născut pe trotuarul din faţa spitalului, a fost implementată directiva ca orice centru medical care are un deces în jurul căruia se face o investigaţie să comunice de urgenţă acest lucru Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, acest lucru nu s-a întâmplat la Bocoşani nici la 12 ore după moartea Alexandrei.

ADVERTISEMENT