News

“Nu mai pot!”. Mesajul disperat pe care o tânără gravidă i l-a trimis soțului din maternitate, înainte să moară

Tragedie la Botoșani: O tânără de 25 de ani a murit sub ochii doctorilor. Rudele acesteia acuză personalul medical de neglijență.
18.08.2023 | 17:39
Nu mai pot Mesajul disperat pe care o tanara gravida i la trimis sotului din maternitate inainte sa moara
Tragedie în Botoșani: O gravidă a murit în circumstanțe controversate, lăsând trei copii orfan. Foto: Colaj Fanatik/Hepta.
ADVERTISEMENT

O tragedie cutremurătoare a lovit o familie din Botoșani, lăsând trei copii minori orfani de mamă după ce o tânără de doar 26 de ani și însărcinată cu al patrulea copil a decedat în circumstanțe tragice sub privirile medicilor.

Tragedie la Botoșani

Coșmarul a început în noaptea de joi spre vineri, când Alexandra, aflată în vârstă de doar 26 de ani și însărcinată în a cincea lună, a început să sângereze. Tânăra a apelat imediat la numărul de urgență 112, în jurul orei 22:51.

ADVERTISEMENT

Un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) s-a deplasat rapid la domiciliul său din municipiul Botoșani, iar la ora 23:05 tânăra se afla deja în grija echipei medicale de la Maternitatea Spitalului Județean Botoșani.

Medicul primar Bogdan Ursu, directorul medical al SJA Botoșani, a explicat că pacienta a fost adusă la spital cu starea generală alterată, sângerări și simptome vertiginoase, dar din păcate, starea ei s-a agravat rapid.

ADVERTISEMENT

“Am fost solicitați prin 112 pentru o pacientă în vârstă de 26 de ani, din municipiul Botoșani, care acuza o stare generală alterată, sângerări, gravidă în 14 săptămâni.

Echipajul nostru s-a deplasat la locul solicitării, a preluat pacienta care prezenta paliditate tegumentară, cu sindrom vertiginos și sângerări. A fost preluată și dusă la Maternitatea Spitalului Județean Botoșani”, a precizat medicul Bogdan Ursu, citat de monitorulbt.

ADVERTISEMENT

În timpul aflării ei la spital, tânăra a purtat un dialog cu soțul ei prin mesaje, în care descrie durerile cumplite pe care le resimte și își exprimă dorința de a primi anestezie pentru a scăpa de suferință.

Cu toate acestea, situația ia o întorsătură tragică când Alexandra informează că abia a doua zi va fi operată, în ciuda durerilor sale intense. Dialogul dintre ei dezvăluie o neconformitate evidentă între nevoile urgente ale pacientei și răspunsul medicilor.

ADVERTISEMENT

Rudele tinerei acuză medicii de neglijență

În ciuda semnalelor disperate ale tânărului, care își exprimă dezamăgirea că starea soției sale nu este tratată într-un mod potrivit, Alexandra a fost lăsată să sufere în durere până dimineața, când a fost transferată la Terapie Intensivă. Din păcate, eforturile medicilor au fost în zadar și în jurul orei 8:20 starea ei s-a deteriorat iremediabil. Tânăra a decedat.

“Au dus-o la spital, i-au făcut o perfuzie și i-au zis să aștepte medicul. I-au zis că a pierdut sarcina și să aștepte medicul până dimineață. A stat până dimineața cu dureri foarte mari, am și mesaje cum îmi spunea că nu mai poate de durere, că nu mai suportă, că moare acolo. Dimineață au dus-o la ATI și după vreo 20 de minute au declarat decesul.

I-au tot zis să aștepte pe doctorul ei până dimineața. Vreau să depun plângere penală că nu se poate așa ceva: să omori fată la 26 de ani cu trei copii acasă, e ceva ieșit din comun. Asta mi se pare crimă. Toată noaptea a vorbit cu soțul ei că nu mai poate. Ultimul ei mesaj a fost: Nu mai pot!”, a afirmat Vlad Miron, fratele tinerei.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Mavromati a inițiat o anchetă internă pentru a verifica respectarea procedurilor medicale în acest caz tragic. În același timp, poliția a început investigațiile sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, urmând să stabilească circumstanțele în care a avut loc acest caz cutremurător.

 

ADVERTISEMENT