News

Vremea extremă a făcut ravagii în țară. Vijeliile au smuls acoperișuri: ”S-a mișcat blocul”. Video

Vremea extremă abătută în ultimele ore asupra mai multor zone din țară a făcut ravagii. Furtunile și vijeliile au smuls mai multe acoperișuri.
30.08.2023 | 20:45
Vremea extrema a facut ravagii in tara Vijeliile au smuls acoperisuri Sa miscat blocul Video
Furtunile violente au făcut prăpăd în țară: vremea extremă a smuls acoperișuri și a distrus mașini. Sursa foto: Facebook / MeteoPlus / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vremea extremă a produs pagube importante în țară. În ultimele 24 de ore, furtunile violente și vijeliile au smuls acoperișuri, copaci și au distrus mașini pe zone extinse din România.

Furtunile violente au făcut prăpăd în țară: vremea extremă a smuls acoperișuri și a distrus mașini

Maximele de peste 39-40 de grade au lăsat locul furtunilor violente. În ultimele ore, manifestările extreme au făcut prăpăd în mai multe localități din țară. În nordul țării, o vijelie de doar câteva minute a smuls acoperișuri şi a rupt copaci în Satu Mare.

ADVERTISEMENT

Cetățenii de aici au primit mesaje RO-Alert pentru a se pune la adăpost de furtuna de cod roşu. Ploaia a fost însoțită de grindină puternică. Bucățile mari de gheață căzute au distrus culturi și în județul Bihor.

O furtună teribilă de 10 minute, nu mai mult, dar cu o putere a vântului care tot ce aprins în cale a smuls, a dărâmat copaci, stâlpi. Suntem afară și încercăm să ne deplasăm peste tot, peste tot sunt necazuri”, a spus primarul din zonă, pentru Știrile ProTV.

ADVERTISEMENT

Oamenii din Satu Mare descriu clipele terifiante trăite. ”Cinci, șase masini au fost avariate. Așa am simțit, că s-a mișcat blocul și au zburat grinzile mai încolo. Vreo zece minute, atât a fost tot”, afirmă o locatară din municipiu.


În județul din nordul țării, există și pericol de inundații din cauza ploilor torențiale. Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis avertizări Cod portocaliu și Cod galben pentru mai multe cursuri de apă din județul Satu Mare.

ADVERTISEMENT

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor anunță că începând de miercuri, 30 august, ora 12:00, se instituie codul portocaliu pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Lăpuș – bazinele superioare şi pe afluenții din bazinele mijlocii şi inferioare (judeţul Maramureș); Tur – bazinul superior și pe afluenții din bazinul mijlociu şi inferior (județul Satu Mare); Someșul Mare – bazinul superior și pe afluenții din bazinul mijlociu şi inferior (județul Bistrița-Năsăud); Someşul Mic – bazinul superior şi pe afluenţii din bazinul mijlociu şi inferior (judeţul Cluj); Someș -pe afluenții mici aferenți sectorului din aval de stația hidrometrică Dej (judeţele Cluj, Sălaj, Maramureș și Satu Mare). Acesta este valabil până mâine, la ora 09:00.

Probleme mari și în alte județe. Grindina și vijeliile au provocat pagube

În ultimele ore, vijelia puternică a venit cu grindină mare și în județele Bihor şi Sălaj. Aici, grădinile oamenilor au fost distruse în totalitate, fiind acoperite de un start gros de gheață. Din cauza furtunii cu grindină, șoferii prinşi în trafic au fost nevoiţi să tragă pe dreapta.

ADVERTISEMENT


Miercuri după amiaza, furtunile puternice însoțite de grindină s-au mutat în zone Moldovei. În Vaslui și Bacău au căzut cantități importante de apă însoțite de grindină și vijelii.

ADVERTISEMENT