Life

Wizz Air, anunț important pentru acești români care vor să plece în vacanță. Mulți ar putea beneficia

Wizz Air, anunț important pentru unii români care vor să plece în vacanță departe de țară. Multora le-ar putea fi de folos.
17.06.2023 | 15:34
Wizz Air anunt important pentru acesti romani care vor sa plece in vacanta Multi ar putea beneficia
Wizz Air, anunț important pentru acești români. Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Wizz Air a făcut un anunț important pentru românii care vor să plece în vacanță. Compania urmează să opereze zboruri regulate cu destinația Istanbul, de pe aeroportul din Craiova.

Wizz Air, anunț important pentru acești români

Deocamdată, aceste dorințe ale Wizz Air sunt doar la acest nivel. Compania low cost abia a solicitat aprobările necesare pentru a realiza aceste zboruri.

ADVERTISEMENT

Cererea Wizz Air pentru realizarea transporturilor comerciale de pe ruta Craiova până la Istanbul au fost trimise deja acum câteva zile, pe 12 iunie 2023.

Urmează încă niște săptămâni în care această cerere va fi analizată. Abia apoi vor afla românii dacă va fi aprobată această nouă rută a Wizz Air.

ADVERTISEMENT

Și alte companii românești de zbor sau unele care sunt stabilite la noi în țară pot solicita să zboare pe această rută. Dacă acesta ar fi cazul, atunci numărul de zboruri va fi împărțit între toate firmele doritoare.

Și alte companii pot solicita să zboare pe această rută

Pe această rută, anume Craiova – Istanbul pot fi operate 14 zboruri dus-întors pe săptămână. Acestea nu ar fi acordate complet către Wizz Air, chiar dacă nu ar mai fi nicio altă companie de zbor doritoare.

ADVERTISEMENT

Conform Boarding Pass, este puțin probabil ca Ministerul Transporturilor să acorde toate zborurile pentru Wizz Air pe această nouă rută.

În ultimii ani, Wizz Air a mai solicitat aprobări pentru zboruri către Istanbul, Izmir și Antalya. Ulterior, au fost lansate doar trei rute. Este vorba de cele de la Iași la Istanbul, de la București la Antalya și de la Cluj la Antalya.

ADVERTISEMENT

Inaugurate au fost doar zborurile Iași – Istanbul, în timp ce celelalte două rute spre Antalya au fost anulate înainte ca vreun zbor să aibă loc.

Tot de pe aeroportul din Craiova, Wizz Air mai operează zboruri în Roma CIA, Roma FCO, Birmingham, Bruxelles CRL, Paris BVA, Koln, Bologna, Milano BGY, Londra LTN, Barcelona și Madrid.

ADVERTISEMENT
Tags: