ADVERTISEMENT
Fotbal international

Yaya Toure, exclus din meciul caritabil al anului după ce a promis 19 prostituate pentru echipa lui

Autor: Andrei David | 05.09.2020 | 18:35
Yaya Toure, exclus din meciul caritabil al anului după ce a promis 19 prostituate pentru echipa lui
Yaya Toure exclus din meciul caritabil al anului. FOTO: hepta.ro

Soccer Aid for Unicef este cel mai important meci caritabil din 2020 în Anglia. Prima ediţie a avut loc în 2006, iar partida s-a jucat la fiecare doi ani, până în 2018, când a devenit un eveniment anual.

ADVERTISEMENT

Jocul aduce faţă în faţă două formaţii pline de vedete: Anglia XI şi Restul Lumii XI. La întrecere iau parte foşti fotbalişti, dar şi celebrităţi de toate felurile: cântăreţi, actori, vedete tv. Din 2019, meciul nu mai este unul exclusiv al bărbaţilor.

Yaya Toure, fost jucător la Manchester City şi FC Barcelona, a fost invitat să facă parte din Echipa Lumii, dar a provocat un scandal sexual şi invitaţia lui a fost retrasă.

ADVERTISEMENT

Yaya Toure s-a oferit să aducă 19 prostituate pentru colegii de echipă

Ivorianul de 37 de ani este căsătorit şi are doi copii, un băiat şi o fată, dar asta nu l-a oprit să facă o glumă deocheată pe grupul de mesaje al celor invitaţi la Soccer Aid for Unicef.

Mai exact, Toure s-a oferit să aducă 19 prostituate pentru colegii săi la hotelul în care este cazată Echipa Lumii. Din relatările presei britanice, ivorianul a însoţit propunerea cu un clip ce prezenta o femeie dezbrăcată într-o cadă.

ADVERTISEMENT

Ceilalţi membri ai grupului, printre care şi reprezentante ale sexului frumos, s-au simţit jigniţi de o asemenea propunere indecentă şi nu au gustat deloc gluma. Au anunţat organizatorii evenimentului şi au cerut excluderea lui Toure.

Femeile din grup l-au vrut exclus

„Yaya a postat un video cu o femeie goală cu mişcări lascive într-o cadă. A fost o chestie nepotrivită. Apoi a spus că poate face rost de 19 femei ca aceea din videoclip, pe care să le aducă la hotel pentru plăcerea celor care vor juca în meci. 

ADVERTISEMENT

A fost absolut ruşinos şi a provocat neplăceri unora dintre persoanele care au văzut mesajul. Soccer Aid este un meci de caritate şi colectează fonduri pentru copii. Aşa că propunerea unuia dintre jucători, care se presupune că este profesionist, este vulgar“, a declarat una dintre persoanele care au văzut mesajele lui Toure, sub anonimat.

Plângerile celor indignaţi au ajuns rapid la urechile organizatorilor, care i-au cerut ivorianului să şteargă mesajele, lucru care s-a întâmplat la câteva minute de la postarea lor. Mai mult, fostul fotbalist a fost muştruluit serios.

ADVERTISEMENT

Yaya Toure şi cerut scuze tuturor, organizatori şi participanţi, dar nu a fost suficient. Domnişoarele din grup s-au simţit extrem de ofensate, considerând totul o mare dovadă de misoginism şi au cerut excluderea ivorianului, ceea ce s-a şi întâmplat până la urmă. Mai exact, Toure s-a retras… la cererea organizatorilor.

Wayne Rooney, antrenor

La ediţia din acest an a Soccer Aid, participă multe nume mari din istoria fotbalului mondial, printre care Patrice Evra, Shay Given, Michael Essien, Robbie Keane, Claude Makelele, Joe Cole, Ashley Cole, Andy Cole sau Michael Owen. Fotbalul feminin este reprezentat de Kelly Smith, Katie Chapman, Lianne Sanderson şi Julie Fleeting.

ADVERTISEMENT

Wayne Rooney împreună cu Sam Allardyce şi Bradley Walsh antrenează „11“-le Angliei, în timp ce Harry Redkanpp, Bryan Robson şi Vic Bettinelli conduc Echipa Lumii.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!