News

Zboruri directe România – SUA. Compania aeriană care va efectua curse către orice destinație americană

Vești excelente pentru cetățenii din țara noastră: o companie aeriană reintroduce zboruri directe România - SUA. Se întâmplă două decenii de pauză.
14.12.2023 | 08:05
Zboruri directe Romania  SUA Compania aeriana care va efectua curse catre orice destinatie americana
Compania aeriană care reintroduce zboruri directe România - SUA. Se întâmplă după 20 de ani. Sursa foto:
ADVERTISEMENT

O companie aeriană din țara noastră anunță zboruri directe România – SUA. Operatorul va efectua, în curând, curse către orice destinație americană. Care e durata unei deplasări directe peste ocean.

Compania aeriană care reintroduce zboruri directe România – SUA. Se întâmplă după 20 de ani

Încă din luna aprilie a acestui an, compania HiSky a solicitat autorizațiile necesare pentru a opera zboruri comerciale regulate din și spre Statele Unite ale Americii (SUA).

ADVERTISEMENT

După mai multe luni de așteptare, operatorul a primit undă verde din partea americanilor. Recent, Departamentul Transporturilor din SUA a acordat companiei HiSky Permisului de Operator Străin de Transport Aerian.

Operatorul din țara noastră a parcurs cu succes toate etapele de verificare și autorizare. Prin urmare, HiSky devine singura companie aeriană din România care deține dreptul de a opera zboruri regulate, de pasageri, din Europa, către orice destinație din Statele Unite ale Americii. Acum, după obținerea autorizării, HiSky se pregătește să lanseze primele curse directe peste ocean, cu plecare din România, după mai mult de 20 de ani.

ADVERTISEMENT

”Acum, 22:00 ora României, 12 decembrie 2023, HiSky a primit autorizația pentru zboruri regulate către Statele Unite ale Americii! După ce am parcurs cu succes toate etapele procesului de verificare, Departamentul Transporturilor din SUA ne-a oferit Permisul de Operator Străin de Transport Aerian.

Asta înseamnă că, începând de astăzi, HiSky are dreptul de a opera zboruri către orice destinație din Statele Unite”, se arată într-un comunicat al celor de la HiSky, postat pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Zbor de 12 ore între România și SUA

Luni, 18 decembrie, aeronava care îi oferă companiei capabilitatea de a opera curse spre SUA, fără escală, va ateriza pe aeroportul Henri Coandă din București. Vorbim de un aparat de zbor Airbus A330.

Este prima aeronavă wide-body care intră în flota HiSky și singura de acest tip care va fi operată de o companie românească. Dispune de o configurație în două clase de servicii, business class și economic. De asemenea, are o autonomie de până la 14 ore de zbor neîntrerupt. Ea poate acoperi, fără probleme, distanța România – SUA estimată la circa 12 ore.

ADVERTISEMENT

”Ne bucurăm să putem confirma că, înainte de finalul anului, am reușit să ne îndeplinim toate obiectivele și promisiunile pe care le-am făcut pasagerilor noștri. HiSky este astăzi singura companie românească autorizată să opereze zboruri regulate în Statele Unite și prima care deține această capabilitate, de a efectua curse directe către cele mai populare destinații de pe glob.

După cum am promis, ne pregătim pentru lansarea, în curând, a primelor rute către SUA, pe care le vom opera cu A330 însă, până atunci, venim cu o veste bună pentru turiștii români care aleg vacanțe în Asia, în perioada Crăciunului și a Revelionului.

Ei vor fi primii pasageri alături de care vom călători cu noua aeronavă, într-un zbor direct, cu plecare din București”, precizează Iulian Scorpan, CEO HiSky, citat de Știrile ProTV.

HiSky este o companie cu capital integral privat. Din 2021, aceasta operează zboruri de pasageri regulate și în regim charter cu plecare din România și Republica Moldova, către peste 20 de destinații interne și internaționale.

Compania deține șapte aeronave Airbus A320, patru aeronave A320 cu 180 de locuri, o aeronavă A319 în configurație de 144 de locuri și două aeronave A321neoLR, fabricate în anul 2023, în configurație de 201, respectiv 220 de locuri.

ADVERTISEMENT
Tags: