News

Zeci de ani de închisoare pentru un român, în Spania. A ucis un bătrân într-un mod barbar, obligându-l să bea soluție pentru țevi

Un român din Spania, care a ucis un bătrân obligându-l să bea soluție pentru țevi, a fost condamnat la zeci de ani de închisoare.
24.04.2024 | 11:11
Zeci de ani de inchisoare pentru un roman in Spania A ucis un batran intrun mod barbar obligandul sa bea solutie pentru tevi
Un român care a ucis un bătrân din Spania, după ce l-a pus să bea lichid de desfundat țevi, condamnat la zeci de ani de închisoare. Sursa foto: larazon.es
ADVERTISEMENT

În urmă cu patru ani, un român a comis o crimă șocantă în Spania: conaționalul nostru l-a obligat pe un bătrân, pe care îl îngrijea, să bea lichid de desfundat țevi. Ce condamnare a primit.

Un român care a ucis un bătrân din Spania, după ce l-a pus să bea lichid de desfundat țevi, condamnat la zeci de ani de închisoare

În 2020, presa din Spania scria despre un eveniment șocant în spatele căruia se afla un român de 46 de ani. E vorba de ‘Crimen del Desatascador’ , în traducere ”Crima desfundătorului”.

ADVERTISEMENT

Conaționalul nostru, rezident în Logrono este acuzat de omor după ce persoana în vârstă de care avea grijă a decedat în august 2020, după ce a înghițit un lichid de desfundat țevile de scurgere.

Inculpatul fusese numit unic moștenitor de către bătrânul în vârstă de 82 de ani cu o lună înainte de a muri. Românul se apără și susține că pensionarul s-a sinucis, consumând substanța respectivă în momentul în care era singur.

ADVERTISEMENT

După 4 ani de procese, justiția din Spania nu a fost de acord cu poziția românului. Pe 18 aprilie, acesta a fost condamnat la 22 de ani de închisoare. Acesta este acuzat de crimă.

Cazul a fost judecat prin procedura Curții cu Juri, care a pronunțat în unanimitate un verdict de vinovăție pe 14 martie 2024. Inițial, s-a convenit ca acuzatul să rămână în libertate provizorie cu obligația de a se prezenta în fața instanței de judecată două zile pe săptămână și interzicerea de a părăsi țara, pentru care i-a fost deja retras pașaportul.

ADVERTISEMENT

Sunt măsuri asigurătorii pe care le respecta încă de la arestul din 18 septembrie 2020. Între timp, marți, 23 aprilie, procurorul de caz a cerut ca persoana condamnată să fie plasată în închisoare.

Omul legii a emis ordinul de închisoare, iar Poliția Națională a primit ordin să-l aresteze pe român și să-l ducă la penitenciarul Logrono, scrie publicația locală La Razon.

ADVERTISEMENT

În acest caz, procurorul a cerut pentru român o pedeapsă de 23 de ani de închisoare și ulterior 10 ani de libertate supravegheată, precum și plata unei compensații de 300.000 de euro către moștenitorii legali ai victimei, pentru daune morale.

ADVERTISEMENT