News

Un român a fost condamnat la cinci ani de închisoare după ce a furat 1 leu. De ce a primit o sentință atât de aspră

Un bărbat din Constanța a primit o sentință de cinci ani de închisoare cu executare după ce a tâlhărit un minor, sustrăgându-i suma de 1 leu.
18.12.2023 | 23:30
Un roman a fost condamnat la cinci ani de inchisoare dupa ce a furat 1 leu De ce a primit o sentinta atat de aspra
Bărbatul a fost condamnat la cinci ani de închisoare Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Pedeapsa dură i se trage de la faptul că e afla în stare de recidivă postexecutorie a infracțiunii de tâlhărie calificată, bărbatul fiind eliberat din închisoare în anul 2020. Sentința nu este încă definitivă.

Constănțean condamnat la cinci ani de închisoare pentru ca a furat 1 leu

Bărbatul a comis tâlhăria în fața unui supermarket din comuna constănțeană Mihail Kogălniceanu. Acesta a agreat un copil de 11 ani care se pregătea să intre în magazin.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a apucat copilul strâns de mână cerându-i să-i dea doi lei. De frică, băiatul i-a dat un leu. Fapta a fost surprinsă de camerele de supraveghere, iar bărbatul a fost prins.

În ciuda faptului că bărbatul fusese descris de martori, iar descrierea coincidea cu imaginile de pe camerele de supraveghere, constănțeanul a negat în fața anchetatorilor orice implicare în faptele respective, potrivit Replica de Constanța.

ADVERTISEMENT

Judecătoria Constanța l-a condamnat pe bărbat la 5 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. Magistrații au luat în calcul atât faptul că este recidivist, cât și faptul că legea nu face distincție în ceea ce privește prejudiciul în cazul unei tâlhării, o faptă apreciată ca fiind foarte gravă, indiferent de suma furată.

Minori, arestați pentru tâlhărie calificată

În septembrie doi minori din Constanța se găseau de cealaltă parte a legii. În vârstă de 16 și 14 ani, cei doi au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, după ce au tâlhărit alți minori care se întorceau de la școală.

ADVERTISEMENT

Din grup mai făcea parte un al treilea minor, însă, având vârsta de doar 13 ani, acesta din urmă nu răspunde penal, relata la acel moment Europa FM. Grupul de făptuitori nu era la prima abatere.

Cei trei, împreună cu un al patrulea copil, în vârstă de 11 ani, au atacat un grup de elevi care se întorceau de la școală pe care i-au îmbrâncit și amenințat cu bătaia dacă nu le dădeau banii. S-au ales cu 360 de lei, dar și cu dosar penal.

ADVERTISEMENT

Minorii-atacatori erau în atenția polițiștilor pentru diverse infracțiuni. În urma examinării medico-legale s-a constatat că cei doi, de 16 și 14 ani, care pot răspunde penal, au avut discernământ când au comis tâlhăria. Judecătorul a admis, astfel, propunerea procurorului de caz și a dispus arestarea lor preventivă pe 30 de zile.

ADVERTISEMENT
Tags: