Life

Criminalul român care a îngrozit Anglia, condamnat pe viață! El omora la întâmplare

Un criminal român care ucidea la întâmplare, în Anglia, a fost pedepsit exemplar de autoritățile britanice.
29.12.2023 | 22:49
Criminalul roman care a ingrozit Anglia condamnat pe viata El omora la intamplare
Antonio Tibere, criminalul român de doar 25 de ani, condamnat pe viață în Anglia / Foto: Antena 3
ADVERTISEMENT

Acum un an, un român a băgat spaima în englezi. Tânărul de doar 25 de ani, cu un cuțit în mână, a înjunghiat mai mulți oameni la întâmplare. Acum el și-a aflat pedeapsa.

Criminalul român, condamnat pe viață în Marea Britanie

Ziua de 22 decembrie 2022 nu va fi ușor uitată de locuitorii orașului englez Birmingham. Era ziua în care un criminal român a băgat spaima în ei. Mai exact, Antonio Tibere, un tânăr de doar 25 de ani făcea nenumărate victime, la întâmplare, pe străzile orașului din Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

Atacul, unul deosebit de sângeros, a provocat mai multe victime. Dintre acestea, un alt tânăr, de 35 de ani, Krystian Debski, s-a stins din viață, iar alte două persoane au ajuns la spital cu răni grave. Culmea, setea lui de sânge nu a fost satisfăcută și, după ce i-a înjunghiat pe aceștia a anunțat, pe Facebook, că va ucide pe oricine îi iese în cale.

Într-un final, totuși, autoritățile au reușit să îl dezarmeze și să îl rețină pe românul de 25 de ani care teroriza străzile din Birmingham. Iar după ce a ajuns în fața judecătorilor și-a aflat și pedeapsa. El a fost condamnat la închisoare pe viață pentru faptele pe care le-a comis.

ADVERTISEMENT

Culmea este că, deși gestul lui a fost imposibil de justificat, la proces, tânărul a dovedit că era în deplinătatea facultăților mintale. Ba chiar a pledat vinovat și nu a încercat nicio clipă să se dezvinovățească pentru faptele pe care le comis cu sânge rece.

Autoritățile britanice, șocate de fapta românului

După ce criminalul român a fost reținut pentru uciderea unui tânăr și rănirea unui bărbat de 50 de ani și a unei femei de 26 de ani, autoritățile britanice au făcut o serie de declarații cu privire la făptuitor. Printre altele, a explicat un detectiv, Antonio Tibere nu a avut nicio explicație pentru atacurile făcute la întâmplare.

ADVERTISEMENT

Din imaginile surprinse de camerele de supraveghere stradale, Antonio Tibere este observat cum își hăituia victimele cu cuțitul în mână. Asta în ciuda faptului că românul criminal nu fusese provocat de niciunul dintre oamenii pe care i-a atacat, la întâmplare.

“Aceasta a fost o serie de atacuri vicioase și neprovocate asupra unor membri nevinovați ai publicului. În mod tragic, domnul Debski și-a pierdut viața în urma înjunghierii.

ADVERTISEMENT

Alte două persoane au suferit, de asemenea, răni care le-au schimbat viața. Familia domnului Debski încă se confruntă cu evenimentele îngrozitoare din 22 decembrie anul trecut.  Le este greu să înțeleagă prin simpla întâmplare a atacului.

Deși acest tip de atac aleatoriu este rar, este încă un exemplu devastator al consecințelor purtării cuțitelor în locuri publice. Gândurile mele rămân alături de familia și prietenii domnului Debski și de celelalte două victime, care vor trebui să trăiască mereu cu ceea ce s-a întâmplat în acea noapte îngrozitoare”, a declarat Nick Barnes, agentul care a condus ancheta, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT
Tags: