News

Zeci de morţi într-un incendiu la Hanoi. “Un copil a fost aruncat de la etaj”

Un incendiu devastator a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri în capitala Vietnamuluim, Hanoi. Un bloc în care locuiau 150 de persoane a fost cuprins de flăcări.
13.09.2023 | 11:08
Zeci de morti intrun incendiu la Hanoi Un copil a fost aruncat de la etaj
Imagine de la incendiul din Hanoi Foto: VNA
ADVERTISEMENT

Zeci de oameni au murit într-un incendiu într-un bloc de apartamente din capitala vietnameză Hanoi, a informat presa de stat, iar martorii au spus că au auzit apeluri de ajutor și că un copil mic a fost aruncat din clădire.

Un copil a fost aruncat de la etaj

Incendiul a izbucnit cu puțin timp înainte de miezul nopții în parcarea unei clădirii cu zece etaje, într-o zonă care era aglomerată de motocicletele locatarilor.

ADVERTISEMENT

„Autoritățile au salvat aproximativ 70 de persoane, au transferat 54 de persoane la spital, între acestea afându-se zeci de morți”, a anunțat agenția oficială de presă vietnameză. „Este un incendiu de o gravitate extremă”, se spune într-un comunicat.

Imaginile fotografilor de la AFP au arătat flăcări și fum care ieșeau din balcoane închise. Pompierii au stins incendiul abia miercuri dimineață, dar salvatorii au pătruns cu dificultăți în clădirea, care se află pe o alee îngustă dintr-o zonă rezidențială din zona de sud-vest a orașului.

ADVERTISEMENT

Balcoanele mici sunt inconjurate de un gard de fier, iar cladirea are o singură ieșire și nu este dotată cu nicio scară pentru ieșirea de urgență în exterior.

În complex locuiau aproximativ 150 de persoane, au transmis autoritățile. “Am auzit multe strigăte de ajutor, dar nu i-am putut ajuta prea mult”, a declarat la fața locului, pentru AFP, o femeie care a spus că se numește Hoa și locuiește în apropierea clădirii cuprinse de flăcări.

ADVERTISEMENT

„Clădirea este închisă atât de ermetic și fără o cale de evacuare, încât victimele nu au putut ieși”, a adăugat ea. O altă martor, Huong, a spus că un copil mic a fost aruncat de la un etaj superios pentru a scăpa de flăcări.

“Urma să mă culc, când am simţit mirosul. Am ieşit la fereastră şi am vazut incendiul”, a spus femeia. “Peste tot era fum. Un băiețel a fost aruncat de la un etaj superior, nu știu dacă a supraviețuit sau nu, deși oamenii au folosit o saltea pentru a-l prinde”, a mai povestit ea.

ADVERTISEMENT

Vietnamul s-a confruntat în ultimii ani cu mai multe incendii devastatoare, izbucnite adesea în locuri de divertisment, cum ar fi barurile de karaoke, care sunt foarte populare. Anul trecut, un incendiu într-un bar de karaoke de trei etaje din centrul comercial al orașului Ho Chi Minh a ucis 32 de persoaneşi a rănit 17. Proprietarul a fost arestat sub acuzația de încălcare a normelor de securitate la incendiu.

ADVERTISEMENT
Anul 2023, cel mai călduros an din istorie. Avertismentul specialiştilor: temperaturile vor continua...
Anul 2023, cel mai călduros an din istorie. Avertismentul specialiştilor: temperaturile vor continua să crească în urma încălzirii globale
Ce lovitură pentru Real Madrid! Florentino Perez l-a convins pe celebrul antrenor și...
Ce lovitură pentru Real Madrid! Florentino Perez l-a convins pe celebrul antrenor și au bătut palma
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Cum se menţine Gigi Becali într-o formă excelentă la 65 de ani. Alimentul...
Cum se menţine Gigi Becali într-o formă excelentă la 65 de ani. Alimentul pe care-l mănâncă absolut în fiecare zi de ani de zile
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost...
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost aruncat la WC
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
RUSIA CUTREMURĂ direct România! Lovitură ISTORICĂ de la Moscova
RUSIA CUTREMURĂ direct România! Lovitură ISTORICĂ de la Moscova
Românii nu mai vor să muncească în străinătate, nici măcar temporar
Românii nu mai vor să muncească în străinătate, nici măcar temporar
S-A DECIS! Mai puțină muncă pentru români. Legea a fost publicată în Monitorul...
S-A DECIS! Mai puțină muncă pentru români. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial
Scandal monstruos între Maria Ilioiu și Bianca Giurcă de la Insula Iubirii: ”Ești...
Scandal monstruos între Maria Ilioiu și Bianca Giurcă de la Insula Iubirii: ”Ești fake din cap și până-n picioare. M-ai copiat. Dacă te prind îți rup părul ăla...”
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala...
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala Laminor. Se fac blocuri lângă mallul de 133 de milioane de euro al lui Robert Negoiță
Zodia care va trăi un miracol divin înainte de Crăciun. Toată viața i...
Zodia care va trăi un miracol divin înainte de Crăciun. Toată viața i se va schimba complet
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune...
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune niciodată? Cum arată 24 de ore în 30 de secunde!