News

Incendiu puternic în Craiova. Trei blocuri au fost cuprinse de flăcări, 180 de apartamente afectate. Locatarii au agresat pompierii. Update

Zeci de oameni au fost evacuați. Pompierii intervin cu cinci autospeciale, misiunea salvatorilor fiind extrem de dificilă.
07.09.2023 | 12:50
Incendiu puternic in Craiova Trei blocuri au fost cuprinse de flacari 180 de apartamente afectate Locatarii au agresat pompierii Update
Incendiu puternic în Craiova. Foto: Captură Video (Facebook Costy Truta)
ADVERTISEMENT
07-09-2023
10:01

Au fost afectate 180 de apartamente

În urma incendiului care a cuprins trei blocuri au fost distruse complet 26 de apartamente aflate la mansardă. În total au fost afectate 180 de apartamente, după cum au declarat reprezentanţii pompierilor.

Apelul privind incendiul a fost făcut joi dimineaţă, la ora 8.09, iar primele echipaje de pompieri au ajuns la faţa locului la ora 8.20.

 

50 de persoane au ieşit din imobil, două au suferit atacuri de panică, iar un bărbat a ajuns la spital cu arsuri la mâini, el urmând să rămână internat în spital peste noapte, sub supravegherea medicilor.

La locul incendiului au intervenit zece autospeciale cu apă şi spumă, trei autoscări şi un echipaj de descarcerare.

07-09-2023
08:53

Flăcările s-au extins la încă un bloc. Un om a suferit arsuri

Noi informații cu privire la incendiul din Craiova. Potrivit autorităților, focul s-a extins la încă un bloc din cartierul Craiovița. Trei blocuri sunt afectate de incendiul puternic care a izbucnit în această dimineață.

Oamenii au devenit agresivi cu pompierii, susținând că echipajele de intervenție au ajuns târziu de la prima sesizare făcută de localnici și că nu au apă suficientă, potrivit presei locale. Unul dintre salvatori ar fi fost luat la palme de un locatar.

La fața locului intervin 30 de pompieri. Cel puțin 20 de apartamente au fost afectate, din primele date. De asemenea, un om a suferit arsuri la mâini, fiind transportat la spital.

Deocamdată, nu se cunoaște cauza izbucnirii flăcărilor, deși locatarii susțin că ar fi pornit de la o lumânare aprinsă în casa unuia dintre vecini. De altfel, a fost deschisă o anchetă, pentru a se afla cum au fost construite blocurile.

 

Incendiu puternic în Craiova, joi dimineață, izbucnit la două blocuri din cartierul Craiovița. Din primele informații, se pare că focul a pornit la mansarda uneia dintre clădiri, propagându-se rapid și la cel de al doilea bloc.

Incendiu puternic în Craiova. Blocuri cuprinse de foc

Pompierii din județul Dolj au fost sesizați în această dimineață cu privire la incendiul de proporții. În zona respectivă s-au deplasat reprezentanții ISU Dolj cu cinci autospeciale cu apă şi spumă, o autoscară, un echipaj SMURD.

ADVERTISEMENT

Zeci de oameni s-au autoevacuat din locuințe, imediat ce au simțit mirosul de fum și au văzut flăcările. Conform primelor date, se pare că nu există persoane surprinse în interiorul clădirilor.

În zona respectivă va ajunge și o autospecială de lucru la înălţime. Salvatorii spun că intervenția este în dinamică și este dificilă, având în vedere fumul și flăcările puternice de la etajele superioare.

ADVERTISEMENT

„În acest moment se intervine cu cinci autospeciale de lucru cu apa și spumă, o autoscară și un echipaj SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu la un bloc de locuințe din cartier Craiovita str. Aristzzita Romanescu.

Situația este în dinamică, forțele se suplimenteză cu o autospecială de lucru la înalțime”, au transmis, joi dimineață, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj.

ADVERTISEMENT

Potrivit presei locale, oamenii au precizat că o persoană care locuiește la ultimul etaj ar fi lăsat o lumânare aprinsă. Până acum, o femeie a avut nevoie de îngrjiri medicale după ce a suferit un atac de panică.

70 de persoane, evacuate dintr-un bloc din Sibiu, după un incendiu puternic

Amintim că un incendiu puternic a izbucnit, în luna iulie, într-un bloc din Sibiu. Aproximativ 70 de persoane au fost evacuate, iar două persoane au fost transportate la spital în urma evenimentului.

ADVERTISEMENT

Una dintre acestea a suferit arsuri pe mâini și față, iar cealaltă a fost intoxicată cu fum. Focul a pornit la subsolul clădirii, fiind provocat de explozia produsă de amestecul unor vapori cu aerul.

 

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori