Sport

Zeljko Kopic crede că 2024 poate fi anul lui Dinamo: ”Multă muncă și rămânem în prima ligă”

Antrenorul dinamovist Zeljko Kopic a dezvăluit că nu crede în miracole, doar în muncă, astfel e convins că va reuși să salveze pe Dinamo de la retrogradare în acest sezon.
30.12.2023 | 18:43
Zeljko Kopic crede ca 2024 poate fi anul lui Dinamo Multa munca si ramanem in prima liga
Zeljko Kopic nu crede în miracole: ”Multă muncă și rămânem în prima ligă”
ADVERTISEMENT

Plătit cu 8.000 de euro pe lună, Kopic va încerca imposibilul, adică să alcătuiască în iarnă un lot competitiv care să îi permită să salveze echipa de la retrogradare. Prima problemă e că jucătorii valoroși sau cu nume evită să vină la Dinamo. Nu din cauza problemelor financiare ci de teama că își vor trece în CV o retrogradare care pare iminentă.

Zeljko Kopic privește cu optimism spre anul 2024, care poate fi anul lui Dinamo

Într-un interviu acordat GSP, Kopic a vorbit despre ”miracolul” din 2024: salvarea de la retrogradare a lui Dinamo. ”Nu-mi place să vorbesc de miracole. Situația este în mâinile noastre și mai sunt destul meciuri până la finele sezonului. Dacă muncești din greu ca să obții acel ceva în care crezi, vei obține, cu o echipă unită. Și vom rămâne în prima ligă”, a explicat, ferm, Kopic.

ADVERTISEMENT

Fără să se ferească de subiect, antrenorul croat a vorbit și despre campania de transferuri din iarnă, practic cheia salvării de la retrogradare.  ”În mercato de iarnă nu este ușor să faci transferuri, să găsești numai jucători potriviți. Vom vedea ce opțiuni vom avea. Este dificil de vorbit de un număr. Dar văd la Dinamo că absolut toată lumea vrea să evolueze, să fie mai bună, zilnic, avem discuții, sunt sigur că vom găsi soluțiile potrivite.

Dinamo e un club mare, sunt multe zvonuri, multă lume vorbește… Vreau să calculez în pace tot, să vorbesc cu oamenii din club, iar când vom avea totul rezolvat, vom ieși cu nume”, a explicat antrenorul. Totodată, Kopic și-a adus aminte cum a reușit să salveze pe Botev Plovdiv, echipă din Bulgaria aflată într-o situație similară cu Dinamo.

ADVERTISEMENT

”Am preluat echipa de pe ultimul loc, am evadat din acea zonă, am redresat situația foarte repede. Nu este ceva nou pentru mine, fotbalul e fotbal. Trebuie să lucrezi în diverse situații, fie că te lupți pentru locul 1, fie că te lupți să te salvezi de la retrogradare. Eu cred în mine! Cred că pot face față în ambele situații”, a completat Kopic pentru sursa citată.

Va reuși să salveze Zeljko Kopic pe Dinamo de la retrogradare?

Cu retrogradarea care bate la ușă, antrenorul a mărturisit că încearcă să nu se gândească prea mult la asta. ”Nu mă gândesc la nimic altceva decât la momente pozitive și cum să îmbunătățim munca la echipă zi de zi. Nu regret că am făcut acest pas. Nu este altă cale de a lupta pentru a rămâne în Liga 1 decât să muncești din greu.

ADVERTISEMENT

Dacă stai și visezi, nu este prea inteligent! Muncă! Este singura cale de a reuși. Nu am gânduri negative, ci doar cum să fac totul mai bine ca să reușim îndeplinirea obiectivului”, a completat tehnicianul. Așadar, secretul pentru a evita retrogradarea e munca, însă din păcate pentru dinamoviști mai există și alte echipe în campionat, care la rândul lor muncesc.

Deși a ajuns în România de puțin timp, Kopic a mărturisit că înțelege perfect importanța meciurilor cu FCSB, mai ales că are amintiri neplăcute cu această echipă care l-a eliminat din cupele europene acum mulți ani, în vremea în care Kopic era la Hajduk Split. ”Cu FCSB este doar un meci, ca oricare alt oponent. Am tot respectul pentru FCSB, dar nu îmi pasă mai mult decât alte echipe, este vorba de puncte la mine.

ADVERTISEMENT

Dacă din vară va fi bine și ne vom salva, atunci vom face upgrade la echipă, la club, ca să fie și mai bine din ediția viitoare. Știu de rivalitate, dar nu e cel mai important lucru pentru noi acum. Așa gândesc eu. Derby-urile vor mai fi, vom da totul ca să câștigăm, ca în orice meci”, a concluzionat Kopic, fiind singur că echipa sa are forța necesară să câștige toate meciurile rămase de disputat.

ADVERTISEMENT