News

Zi neagră pe şoselele din România. O femeie a murit la Iaşi, un șofer beat a lovit trei minore la Bistrița. Update

Două accidente rutiere grave au avut loc, joi, pe șoselele din România. O femeie și-a pierdut viața și trei copii au fost răniți.
26.10.2023 | 15:18
Zi neagra pe soselele din Romania O femeie a murit la Iasi un sofer beat a lovit trei minore la Bistrita Update
Zi neagră pe şoselele din România. Colaj Fanatik/ Foto Ziarul de Iași
ADVERTISEMENT
26-10-2023
12:16

Un șofer beat a provocat accidentul din Bistrița. Trei fete au ajuns la spital

Noi detalii despre accidentul grav produs, joi după-amiază, în localitatea Galaţii Bistriţei. Șoferul care se afla la volanul microbuzului era sub influența băuturilor alcoolice, potrivit polițiștilor.

În urma verificării cu aparatul etilotest, a reieșit un rezultat de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Victimele sunt trei fete minore, cu vârste cuprinse între 14 și 15 ani. Ele au fost preluate conștiente de către echipajele medicale, însă au suferit răni grave.

„Echipajele medicale – terapia intensivă mobilă SMURD, prim ajutor SMURD şi SAJ Bistriţa-Năsăud au preluat cei trei pietoni, minori, conştienţi şi cooperanti. Doi prezentau policontuzii şi o fractură claviculă, respectiv o victima cu fractură deschisă la nivelul unui membru inferior”, a informat ISU Bistriţa-Năsăud.

Deși inițial, reprezentanții ISU au anunțat că șoferul ar fi inconștient, medicii ajunși la fața locului au constatat că, de fapt, acesta era doar beat. El nu prezintă „mărci traumatice vizibile” și a refuzat transportul la spital.

Zi neagră pe șoselele din România, după producerea a două accidente rutiere grave. Primul dintre ele a avut loc la Iași, în urma căruia o femeie a murit. La Bistrița, trei copii au fost loviți de un microbuz, iar șoferul este inconștient.

Zi neagră pe şoselele din România. Două accidente grave în Iași și Bistrița

O femeie și-a pierdut viața, joi dimineață, pe E85, la ieşirea din Lețcani spre Podul Iloaiei, din Iași. Șoferul unei mașini Ford Fiesta, înmatriculată în județul Neamț, a pierdut controlul asupra volanului, în timpul unei depășiri periculoase.

ADVERTISEMENT

Ulterior, autoturismul a ieșit de pe carosabil și s-a răsturnat pe câmp, notează presa locală. În zona respectivă, au fost solicitați pompierii și mai multe echipaje medicale, având în vedere amploarea incidentului rutier.

În autovehicul se mai aflau trei femei și, din păcate, una dintre pasagere a murit. Este vorba despre o persoană de 58 de ani, care a fost găsită în stop cardio-respirator de salvatori. Femeia nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarată decedată.

ADVERTISEMENT

Celelalte două femei și conducătorul auto au suferit răni. Cei trei au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale. În acest caz a fost deschisă o anchetă, pentru a se stabili cu exactitate cum a avut loc tragicul eveniment.

Un microbuz s-a răsturnat, iar trei copii au fost răniți, în Bistrița

Un alt accident rutier grav a avut loc după ora prânzului, în județul Bistrița-Năsăud. În circumstanțe încă neclare, un microbuz s-a răsturnat în localitatea Galaţii Bistriţei. Trei copii, care se pare că erau pietoni, au fost răniți.

ADVERTISEMENT

De asemenea, la fața locului echipajele de intervenție l-au găsit și pe șoferul mijlocului de transport în comun. Bărbatul este inconștient. Momentan, nu se cunosc mai multe detalii cu privire la starea minorilor. La această oră, intervenția este în dinamică.

”Două echipaje SMURD (prim ajutor şi terapie intensivă mobilă) şi un echipaj de descarcerare intervin în localitatea Galaţii Bistriţei – microbuz răsturnat. Din primele informaţii, o victimă este afirmativ inconştientă.

ADVERTISEMENT

Toate persoanele implicate in accident sunt în evaluare. Intervenţia este în dinamică”, a transmis, joi, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Bistrița-Năsăud, potrivit News.ro.

ADVERTISEMENT