Fotbal international

Zidane o părăseşte pe Real Madrid după 878 de zile! Bornele importante

31.05.2018 | 15:26
Zidane o paraseste pe Real Madrid dupa 878 de zile Bornele importante

Zinedine Zidane şi-a anunţat joi plecarea de la Real Madrid după ce a petrecut 878 de zile pe banca tehnică a “galacticilor”. Antrenorul francez a luat decizia cu o zi înainte, după o întâlnire cu Florentino Perez în care i-a comunicat plecarea.

Pe 4 ianuarie 2016, Zinedine Zidane îi lua locul lui Rafa Banitez la cârma lui Real Madrid. Florentino Perez îl alegea pe fostul jucător francez ca o variantă interimară, însă “Zizou” a reuşit să câştige Liga Campionilor cu formaţia din capitala Spaniei şi rămânea pe banca tehnică a madrilenilor. Triumful de la Milano venea la doi ani după ce francezul îi fusese secund lui Carlo Ancelotti la victoria obţinută în finala Champions League de la Lisabona.

Zinedine Zidane a stat 878 de zile la Real Madrid
Zinedine Zidane a stat 878 de zile la Real Madrid

Zinedine Zidane pleacă de la Real Madrid la un an după cel mai bun sezon

Sezonul 2016-17 a fost cel mai bun al lui Zinedine Zidane la Real Madrid. Stagiunea a fost începută cu succesul din Supercupa Spaniei, a urmat Campionatul Mondial al cluburilor, iar fanii madrilenilor se gândeau deja la o adevărată hegemonie a clubului din capitala Spaniei. Pe finalul sezonului, Zidane a dat lovitura şi a adus titlul în La Liga, iar mai presus de toate, Realul îşi apăra cu succes trofeul Champions League, devenind prima echipă care reuşea această performanţă din 1992, anul în care competiţia şi-a schimbat formatul.

În vara anului trecut, Real Madrid câştiga Supercupa Europei şi Supercupa Spaniei, în care Barcelona era îngenuncheată de jucătorii antrenaţi de Zinedine Zidane. Cu toate acestea, madrilenii nu s-au regăsit în competiţia internă, iar la un moment dat, Real Madrid ocupa chiar locul al cincilea în La Liga. Zvonurile unei plecări s-au intensificat după ce campioana Spaniei a fost eliminată de Leganes din cupă. Singura salvare pentru antrenorul francez era un parcurs cât mai bun în Liga Campionilor.

878 de zile a durat era “Zizou” la Real Madrid

După ce le-a eliminat pe PSG, Juventus şi Bayern Munchen, Real Madrid a câştigat al treilea trofeu Champions League de la venirea lui Zinedine Zidane la cârma echipei. Cu toate că nimeni nu se aştepta, la nici o săptămână de la victoria în faţa lui Liverpool, antrenorul francez şi-a anunţat plecarea de la echipă. După 878 de zile, era “Zizou” s-a terminat la Real Madrid, iar Florentino Perez a început deja să caute un înlocuitor pentru antrenorul francez.

9 trofee a câştigat Zinedine Zidane la Real Madrid