Fotbal intern

Emoţionant! Ultima dorinţă a lui Stroe înainte să moară!

UPDATE 15 20 . Lia Olguţa Vasilescu a comentat la rîndul său pe pagina personală de facebook decesul fostului preşedinte al Craiovei Maxima. "Ce blestem o fi pe Craiova, zilele astea? După ce...
02.04.2014 | 13:14
Emotionant Ultima dorinta a lui Stroe inainte sa moara
ADVERTISEMENT

UPDATE 15 20 . Lia Olguţa Vasilescu a comentat la rîndul său pe pagina personală de facebook decesul fostului preşedinte al Craiovei Maxima. “Ce blestem o fi pe Craiova, zilele astea? După ce ieri a sosit la aeroport, din Afganistan, trupul neinsufleţit al lui Claudiu Vulpoiu, azinoapte s-a stins din viată şi presedintele clubului craiovean de fotbal din cea mai fastă perioadă a sa: profesorul Corneliu Stroe. Dumnezeu sa-i ia in grija Sa!”, a postat edilul din Bănie.

UPDATE 13: 14. FANATIK.RO a aflat care a fost ultima dorinţă pe plan fotbalistic a lui Cornel Stroe înainte ca acesta să moară. Ei bine, în urmă cu două săptămîni, fostul preşedinte al Craiovei Maxima a iniţiat o întîlnire cu nişte apropiaţi ai lui Adrian Mititelu pentru a încerca să îl convingă pe acesta să accepte o discuţie privată cu principalul finanţator al celor de la CSU, Mihai Rotaru. “Nea Cornel a iubit enorm clubul Universitatea Craiova. El a fost conştient că în Craiova trebuie să fie doar o singură echipă, iar stema, pe care majoritatea suporterilor din Bănie o recunosc, cea cu leul, care acum este la Adrian Mititelu, trebuie să intre de urgenţă în posesia oamenilor care au bani pentru ca acest brand să nu dispară. În aceste condiţii, ştim sigur că domnul Stroe dorea foarte mult să îi pună la masă pe Mititelu şi pe Rotaru pentru a încerca să îi facă pe aceştia să bată palma pentru o singură echipă. După ce a auzit de la apropiaţii lui Mititelu care ar fi condiţiile unei eventuale întîlniri între cei doi, le-a promis oamenilor respectivi că, în cel mai scurt timp, îl va informa şi pe Mihai Rotaru de această discuţie. Însă, din păcate, discuţia cu patronul de la CSU nu a apucat să o mai facă”, ne-a dezvăluit un apropiat a lui Corneliu Stroe.

ADVERTISEMENT

UPDATE 10:35. „Astăzi va fi depus la stadion, la tribuna oficială. Mă întîlnesc cu cu alţi colegi şi vom merge acolo. Toată tinereţea mea este legată de el. Este primul conducător care m-a adus la Divizia A, apoi m-a adus antrenor principal la Universitatea. Tot drumul meu în fotbal mă leagă de el. Era făcut pentru a conduce un club, avea tot ce îi trebuie”, a spus Sorin Cîrţu la sport.ro.

UPDATE 10. 14 Vă rog să mă credeţi că nu mai am cuvinte. Nu-mi vine că cred că a murit artizanul Craiovei Maxima. Omul asta a făcut enorm pentru fotbaliştii acelei minunate echipe. Chiar nu mai pot să vă spun nimic, sînt foarte răvăşit”,a închiat Balaci pentru FANATIK.RO.  

ADVERTISEMENT

UPDATE 9.57. “Acum aflu de la voi că a murit Corneliu Stroe. Eu am lucarat cu dînsul la Universitatea Craiova între anii 1984-1986. M-am dus antrenor la Craiova, după ce am avut o discuţie la Ministerul de Externe cu Ştefan Andrei. Dînsul mi-a spus că antrenorul Constanţin Oţeţ intrase în conflict cu jucătorii importanţi ai echipei şi că nu mai poate gestiona situaţia din cadrul lotului. După ce am bătut palma cu domnul Andrei, atunci cînd am ajuns la Craiova, m-a preluat Corneliu Stroe şi s-a ocupat de mine. Dînsul a fost unul dintre cei mai buni preşedinţi cu care am lucrat. Se ocupa să nu le lipsească la fotbalişti nimic, casă, prime, salarii, facultate, etc, etc. Din aceste motive a fost atît de iubit de jucători. Îmi pare tare rău că a încetat din viaţă acest om”,a spus pentru FANATIK RO, Mircea Rădulescu, fostul antrenor al Universităţii Craiova.

UPDATE 9.29.“Nu îmi vine să cred nici acum că a murit Corneliu Stroe! Am fost sunat la ora 9 dimineata de Tilihoi. Mi-a spus că l-a găsit soţia mort în fotoliu. Ultima oară m-am văzut cu dînsul la meciul CSU Craiova-Minerul Motru, 6-0. A stat lîngă mine şi chiar mă miram că nea Cornel încă mai fumează. Nu dădea semne că suferă de vreo boală. O să mă duc cît mai repede cu o lumînare la el”,a spus pentru FANATIK.RO, Rodion Cămătaru.

ADVERTISEMENT

UPDATE 8:54.Aveţi chef de glume? Ieri a fost 1 aprlie! Cum să moară domnul Stroe? M-am văzut cu el la meci pe Ion Oblemenco. Domnule, tu glumeşti, nu? Nu e glumă? Incredibil! Mi se face rău. Omul asta a fost unul dintre cei mai mari preşedinţi de club din fotbalul românesc. Chiar dacă noi nu am cîştigat CUPA UEFA dînsul se compară cu fostul preşedinte al Stelei, Ion Alecsandrescu, chiar dacă domnia sa a reuşit să cîştige Cupa Campionilor”, a spus Irimescu pentru FANATIK.RO.

UPDATE 8:29. „Sînt şocat de vestea pe care am aflat-o azi-noapte. Din păcate, am ajuns să ne ducem unul după altul, cei din Craiova Maxima şi cei din jurul acestei echipe. Au murit Domozină, doctorul Frînculescu, atacantul Zoli Crişan, antrenorul Constantin Oţet, căpitanul Costică Ştefănescu, Adrian Păunescu, poetul care ne-a fost alături şi acum iată că s-a dus şi preşedintele Craiovei Maxima, Corneliu Stroe. În mod sigur, în Oltenia va fi o zi neagră”, a declarat pentru FANATIK.ro Costică Donose, mijlocaşul Craiovei Maxima, în această dimineaţă.

ADVERTISEMENT

FANATIK.RO a aflat cu stupoare că omul care a creat Craiova Maxima, Corneliu Stroe, s-a stins din viaţă în cursul zilei de marţi! Preşedintele de onoare al CS U avea 70 de ani.

A fost la plimbare prin parc cu soţia dumnealui. Apoi, au venit acasă, iar el s-a aşezat la televizor, în fotoliu. Doamna s-a dus la bucătărie, iar cînd s-a întors la dumnealui nea Cornel nu mai era în viaţă. E o mare dramă. Nu îmi găsesc cuvintele. E de necrezut“, a declarat, pentru FANATIK.RO, cu glasul tremurînd, printre lacrimi, Silvian Cristescu.

Contactat telefonic, Aurică Ţicleanu a fost şocat să afle că fostul şef al Craiovei Maxima a trecut în nefiinţă.

Nu ştiam. Ce veste şocantă îmi daţi! Sînt bulversat. El a fost unul dintre initiatorii proiectului Craiova Maxima. El a strîns jucătorii. El a fost creierul. A avut şi inteligenţa necesară să apropie oameni importanţi de echipă. Era un om deştept. El rezolva toate problemele clubului. Se poate spune că era PĂRINTELE CRAIOVEI MAXIMA. A făcut sport, îi plăcea fotbalul. Îmi pare atît de rău. Chiar mă gîndeam, cînd l-a instalat CS U pe Gabi Balint, că nea Cornel arăta la fel ca pe timpuri, că nu s-a schimbat deloc. E o grea pierdere. Pentru noi, în primul rînd, ca oameni. Dumnezeu să-l ierte“, a spus Aurică Ţicleanu pentru FANATIK.RO.

CARTE DE VIZITĂ (conform www.universitateacraiova.ro):

Data şi locul naşterii: 2 iulie 1943, Diosti, jud. Dolj

1958-1964: a practicat atletismul la Banatul Timişoara şi Ştiinţa Bucureşti
1961, 1962: campion al României la probele combinate (triatlon şi pentatlon)
1962-1966: student la Institutul de Cultură Fizică din Bucureşti (media generală 9,40)
1966: profesor la Universitatea din Craiova, catedra de Educaţie Fizică şi Sport
1966-1970: secretar la Universitatea Craiova
1970-1983: vicepreşedinte la Universitatea Craiova
1983-1984: preşedinte la Universitatea Craiova
1986: preşedinte la FC Olt Slatina
1990: a înfiinţat Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport (FEFS) în cadrul Universităţii din Craiova
1992: a susţinut teza de doctorat la ANEFS Bucureşti
2002: preşedinte la Universitatea Craiova
2004: decan al FEFS la Universitatea din Craiova
2005: a fost admis la doctorat în Ştiinţe Economice la Universitatea din Craiova

2013: preşedinte de onoare al CS U Craiova

Este şi cetăţean de onoare al municipiului Craiova.

Pe site-ul oficial al CS  U Craiova, în dreptul biografiei, stă scris: “Este unul dintre artizanii Craiovei Maxima! Este la CS Universitatea Craiova din anul 1966. Timp de patru ani a ocupat funcţia de secretar al CS Universitatea Craiova. Apoi, între 1970-1983 a fost vicepreşedinte al clubului, iar în sezonul 1983-1984 preşedinte al CS Universitatea Craiova. În tot acest timp, a condus clubul spre marile performanţe pe plan intern şi european”.

Momentul în care marele Ilie Balaci l-a premiat pe Corneliu Stroe pentru întreaga carieră:

ADVERTISEMENT