Sport

Ioan Andone mătură pe jos cu străinii de la Dinamo: ”Mercenari. Nu au jucat cu sufletul”

Ioan Andone a avut un discurs agresiv la adresa jucătorilor străini de la Dinamo și crede că politica clubului este una greșită.
26.04.2024 | 23:16
Ioan Andone matura pe jos cu strainii de la Dinamo Mercenari Nu au jucat cu sufletul
Ioan Andone a avut un discurs agresiv la adresa jucătorilor străini de la Dinamo și crede că politica clubului este una greșită. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Câinii” au remizat cu FC Voluntari, scor 1-1, și au rămas pe loc retrogradabil. Cum până la finalul sezonului mai sunt doar 2 etape, șansele ca ”roș-albii” să se salveze sunt din ce în ce mai mici.

Străinii de la Dinamo, criticați vehement de Ioan Andone

Ioan Andone a văzut din tribune alături de Mircea Lucescu meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1, din etapa a 7-a a play-out-ului din SuperLiga, iar la final s-a arătat deranjat de numărul mare de jucători străini din ambele tabere.

ADVERTISEMENT

”Jocul foarte slab, nu ai ce să vorbești de joc. O fi încărcătură, nu cred că străinii simt ceva. E cel mai rău lucru pentru Dinamo, chiar și pentru Voluntari, am văzut trei români în formațiile de start, e o mare, mare problemă.

Trebuie să revenim la ce am făcut și înainte. Au fost jucători români care au plecat în străinătate. Și dacă te duci în B, promovezi la anul, dar știi că românii joacă și cu sufletul, eu nu cred că vreunul a jucat cu sufletul.

ADVERTISEMENT

E politica noilor acționari, au încercat să facă ceva pentru că au făcut transferuri, dar depinde și de antrenor, și de jucători. Zici că sunt profesioniști. Sunt profesioniști la salarii, dar nu sunt profesioniști și la rezultate?

E normal ca lumea să fie nemulțumită, mai ales că nu vede nici dorință, niște mingi aruncate, toate ocaziile au fost din întâmplare. Nu am văzut ceva lucrat, mă așteptam la mai mult”, a declarat Andone.

ADVERTISEMENT

Înțepături pentru Kopic

Fostul mare internațional român este convinsă că Dinamo ar fi avut rezultate mult mai bune cu jucători români plătiți și cu bani mai puțini. Andone a făcut și o previziune în ceea ce privește viitorul lui Zeljko Kopic pe banca tehnică a ”câinilor”.

”E o problemă, pierzi meciuri, dar nu consecutiv. Trebuie să lucrezi cu mintea jucătorului, să înțeleagă că ultimele minute sunt cele mai importante, mai ales când ai un rezultat în favoarea ta.

ADVERTISEMENT

Ei au pierdut 7 puncte în ultimele 4 meciuri după minutul 90. Aici e o problemă. Ca să ajungă pe loc de baraj, trebuie să facă 2 victorii, ceea ce e foarte greu la ce joacă. Echipa care merge la baraj nu va avea probleme să rămână în SuperLiga.

Trebuie să schimbe strategia, cu jucători români și să o ia de la capăt. Nu poate să moară Dinamo, indiferent ce se întâmplă. E vorba despre strategia clubului, poți să aduci jucători români cu trei mii care joacă la fel ca ăștia cărora le dai șapte-nouă mii.

Un jucător din străinătate vine și îți ia salariul, e un mercenar. Dacă salvează echipa, sunt convins că Kopic va rămâne, dacă nu o salvează, sunt convins că va pleca”, a încheiat Ioan Andone.

ADVERTISEMENT