Sport

EXCLUSIV. PATRU echipe Rapid! Ei sînt patronii DUBIOŞI!

Moraru, Manoliu, Butoi, Sabău. Patru personaje care visează să ducă mai departe spiritul giuleştean. FANATIK vă prezintă antecedentele fiecăruia...
24.08.2016 | 00:03
EXCLUSIV PATRU echipe Rapid Ei sint patronii DUBIOSI
ADVERTISEMENT

Moraru, Manoliu, Butoi, Sabău. Patru personaje care visează să ducă mai departe spiritul giuleştean. FANATIK vă prezintă antecedentele fiecăruia

„În 1923 s-a născut un mit”… Astfel începe unul dintre cîntecele preferate ale suporterilor giuleşteni. Versurile ar fi trebuit să se audă pe fiecare stadion din Liga 1 în acest an. Dar mulţi nu au fost de acord… LPF, FRF… nu mai contează! Cert este că Rapid a „murit”. De fapt, ghilimelele nu-şi au rostul, Rapid chiar a murit. În inimile adevăraţilor fani. Nu ale cetăţenilor. Nu ale suporterilor de rezultat. Nu ale aplaudacilor. Nu ale profitorilor. „Cînd nu va mai exista dragoste în lume, atunci va muri şi Rapid!”. Aceasta era vorba preferată a regretatului Nicolae Manea. Ghepardul din Giuleşti.

ADVERTISEMENT

Pe care mulţi dintre aşa-zişii suporteri care frecventau Stadionul Giuleşti l-au acuzat că vrea să distrugă clubul. „Nea Nae” a ales să se retragă. S-a alăturat „Galeriei din Ceruri”. Şi a lăsat Rapidul pe mîna unui moldovean. Valerii Moraru. Un profitor. Un parvenit. Care, în cele din urmă, a distrus un mit care dura de 93 de ani. Pentru că este greu de crezut că auto-intitulatul finanţator va scoate din joben 4,5 milioane de euro pînă pe 24 august. Rapid este în faliment. Rapid va deveni istorie. Patru persoane nu sînt, însă, de acord. Moraru, Manoliu, Butoi, Sabău. Ei sînt cei care vor să reînvie spiritul giuleştean. Toţi sînt mînjiţi. Au un trecut dubios în spate. Pe care FANATIK.RO vi-i prezintă în exclusivitate.

HORIA MANOLIU

Omul lui Copos

La doar cîteva zile după ce Rapid a fost exclus din Liga 1, la sediul AMFB s-a prezentat un personaj care, în trecut, a ocupat funcţia de director de marketing al clubului. Horia Manoliu. Numele său provoacă repulsie în tribunele bătrînului Giuleşti. Toată lumea îl cunoaşte. Este cel care a furat, pur şi simplu, programul informatic prin care se opera tabela de marcaj a Stadionului „Valentin Stănescu”. După care a început să-l închirieze clubului! Contra unei sume „modice” de 4.000 de lei pentru fiecare meci!!

ADVERTISEMENT

Horică nu s-a oprit, însă, aici. I s-a pus pata şi pe tiparniţa de bilete. Pe care făcut-o dispărută din sediul clubului. Şi cu care ar fi falsificat mii de bilete. Acesta este Horia Manoliu. Preşedintele AFC Rapid, echipă proaspăt înscrisă în Liga Municipală din Bucureşti, cu drept de participare în sezonul competiţional care va începe în această toamnă. În spatele său este nimeni altul decît George Copos. Care i-a cedat gratis AFC Rapid. Zgîrcitul Copos… Vă vine să credeţi?

ION BUTOI

Taxă între 100-200 de euro

Imediat cum a preluat pachetul majoritar de acţiuni, Valerii Moraru l-a numit consilier pe Ion Butoi. Un personaj dubios, care a contribuit decisiv la retrogradarea abuzivă a „alb-vişiniilor” în 2014, pe cînd era oficial al Concordiei Chiajna. Butoi este decis, la rîndul lui, să înscrie o altă echipă Rapid în competiţii! În spatele proiectului ar fi un om de afaceri turc, dar şi mai mulţi lideri ai galeriei giuleştene. Fostul oficial al formaţiei de lîngă Podul Grant are o istorie aparte. Una de care trebuie să se ruşineze.

ADVERTISEMENT

„În perioada cînd era conducător, s-au dat anumite trialuri la PRO Rapid. Nu ajungea, însă, oricine acolo. Trebuia să cotizezi la Butoi cu o sumă cuprinsă între 100 şi 200 de euro pentru a participa la probe. Dacă nu plăteai această sumă, nu aveai ce căuta la antrenamente, indiferent de cît de talentat erai. De asemenea, cînd era oficial la Rapid, stătea toată ziua pe malul Lacului Străuleşti şi pescuia. Îl sunam şi îi spuneam că sîntem neplătiţi, iar el ne spunea să-l lăsăm în pace, că este la peşte”, a povestit, pentru FANATIK.RO, un fost jucător al Rapidului.

VALERII MORARU

Dator (pînă şi) la… întreţinere!

Omul de afaceri din Republica Moldova este groparul Rapidului. Va intra în istorie drept persoana care a distrus un mit de 93 de ani. Valerii este, însă, hotărît să ducă tradiţia giuleşteană mai departe. Semn că nu are pic de jenă. Dacă nu va primi „caşcavalul” pe care îl revendică, Moraru este gata să înscrie în competiţii, la rîndul său, încă un Rapid!

ADVERTISEMENT

Vrea să-şi facă damblaua. Nu ţine cont de faptul că e plin de bani ca broasca de păr. De altfel, „omul de afaceri” (?!) moldovean este dator pînă şi la întreţinere. Are nu mai puţin de 1.200 de lei restanţă! La întreţinere!! Dar stă liniştit. A falimentat un club de tradiţie precum Rapidul, ce-i pasă că e în urmă cu alte plăţi? Alături de Manoliu şi Butoi, Moraru este un alt personaj demn de dispreţ care vrea să învie spiritul Rapidului.

DRAGOŞ SABĂU

Echipa Peluzei Nord

La finalul săptămînii trecute, la sediul AMFB, s-a în liga a cincea AS FC Rapid Bucureşti. Dragoş Sabău, avocat de profesie şi fost membru în organigrama clubului în era Moraru, susţine că Adrian Iencsi va fi antrenor, iar Daniel Pancu unul dintre jucători. Echipa se va antrena, cel mai probabil, la Pro Rapid şi va disputa partidele considerate pe teren propriu pe Stadionul Giuleşti. Dragoş Sabău este un apropiat al Peluzei Nord şi, de-a lungul timpului, a fost acuzat de membrii de la Tribuna 2 că le solicita jucătorilor care aveau de încasat restanţe financiare să solicite falimentul Rapidului în instanţă. Ba mai mult, îi şi reprezenta la Tribunal.

20 de trofee a cucerit Rapid de-a lungul istoriei: 3 titluri, 13 Cupe şi 4 Supercupe

„Suporterii trebuie să rămînă cu Rapidul în suflet pentru că doar aşa mai poate exista această echipă. Iar cei care sînt vinovaţi că s-a ajuns aici, să răspundă în faţa legii” (Virgil Drăghia, fost portar Rapid)

ADVERTISEMENT