Sport

„Calmul lui Gâlcă poate ajuta foarte mult Craiova”. Cum a reușit antrenorul să-l „salveze” pe Andrei Ivan, pe care l-a ofertat din Spania

Costel Gâlcă a revenit în SuperLiga după o pauză de nouă ani și a debutat pe banca Universității Craiova cu o victorie „mare”, 3-1 pe terenul lui Sepsi.
25.04.2024 | 15:56
Calmul lui Galca poate ajuta foarte mult Craiova Cum a reusit antrenorul sal salveze pe Andrei Ivan pe care la ofertat din Spania
Cum a reușit Costel Gâlcă să-l resusciteze pe Andrei Ivan. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Costel Gâlcă a debutat cu o victorie pe banca Universității Craiova, 3-1 în deplasare cu Sepsi Sfântu Gheorge, și pare a-i demonstra încă de la început patronului Mihai Rotaru că a luat decizia corectă atunci când l-a numit în locul bulgarului Ivaylo Petev. Deși a avut doar trei zile la dispoziție, jocul pare schimbat în bine, iar un lucru îmbucurător e că l-a readus pe calea cea dreaptă și pe capriciosul Andrei ivan.

Cât de mult poate ajuta Costel Gâlcă Universitatea Craiova: „Calmul său poate fi de folos!”

Debutul lui Costel Gâlcă la Universitatea Craiova a fost unul dintre subiectele dezbătute intens de jurnalistul Alin Grigore cu antrenorul Augustin Călin la SPOTLIGHT SUPERLIGA, emisiune transmisă LIVE numai pe site-ul FANATIK.RO în fiecare marți, de la ora 15:00.

ADVERTISEMENT

„Costel Gâlcă a revenit după 9 ani în SuperLiga. A plecat de aici frumos, cu capul sus, cu trei trofee… Triplă istorică la FCSB, titlul, Cupa României și Cupa Ligii. A intrat în istorie. Cum ți se pare antrenorul Costel Gâlcă?”, a deschis discuția moderatorul emisiunii.

„După activitatea pe carea a avut-o la FCSB, mi-a plăcut și mie. Trofeele au justificat valoarea sa. După aceea, parcursul pe care l-a avut prin Europa, prin Danemarca, prin Polonia, cred că a fost și în Spania, nu s-a mai ridicat la nivelul așteptărilor.

ADVERTISEMENT

Starea lui de calm, de liniște poate să fie de folos. Depinde foarte mult și ce jucători ai, care să-ți preia din acest calm. E posibil ca jucătorii pe care îi ai la dispoziție să aibă nevoie de un antrenor mai impulsiv, mai agresiv, care să le transmită această stare.

Până la urmă, trebuie să așteptăm continuarea rezultatelor. A fost doar un singur meci. Da, a debutat cu o victorie în deplasare, ceea ce dă încredere echipei. Nu putem să spunem însă acum că a venit Costel Gâlcă și în trei zile a schimbat radical echipa. Nu ai cum să faci asta. Și eu am mai fost antrenor la alte echipe și am venit pe parcurs, cu două-trei zile înaintea unui meci. În afară de o stare de spirit pe care o poți schimba și o atitudine, jocul rămâne cam același”, este prima impresie pe care Costel Gâlcă i-a lăsat-o lui Augustin Călin.

ADVERTISEMENT

Costel Gâlcă l-a resuscitat pe Andrei Ivan: a dat gol după 8 luni!

În afara rezultatului în sine obținut de echipa olteană la Sfântu Gheorghe, a mai ieșit în evidență un lucru. Andrei Ivan a reușit să înscrie din nou în SuperLiga după o pauză de 8 luni. Iar un merit îi poate fi atribuit și lui Costel Gâlcă.

„El a reușit ceea ce nu au reușit alți antrenori… După 8 luni, l-a făcut pe Andrei Ivan să dea gol în meciul cu Sepsi. Ivan a dat gol după 8 luni… Ivan care nu mai există, fotbalistic, de ceva timp în România…”, a remarcat coincidența Alin Grigore.

ADVERTISEMENT

„Și asta coincide cu prezența lui Costel Gâlcă? Probabil că o fi vorbit cu el. Costel Gâlcă se știe cu Andrei Ivan de la echipa națională de juniori. El l-a debutat pe Ivan. Și când a plecat în Spania, la Espanyol, Gâlcă a vrut să-l ia pe Andrei Ivan cu el. Deci există o legătură între ei. Probabil «Mister» când a venit i-a spus că are încredere în el, l-a încurajat.

Având o relație mai apropiată, cu siguranță că Gâlcă a avut o discuție cu Andrei Ivan. Iar Ivan s-a simțit mai liber. Plus că trebuie să te ajute și jocul. Degeaba îți dă încredere antrenorul dacă nu te ajută conjuctura jocului”, a mai spus Augustin Călin la SPOTLIGHT SUPERLIGA.

Ce șanse are Universitatea Craiova să ia campionatul? „Să se meargă pe mâna antrenorului, nu a patronului”

Așa cum FANATIK v-a informat în exclusivitate, Costel Gâlcă a semnat cu Universitatea Craiova un contract până în vara lui 2025, cu obiectiv titlul de campioană. În cazul în care și-l va îndeplini, înțelegerea se va prelungi automat pe încă un sezon. Și clauza de reziliere unilaterală este una record, de jumătate de milion de euro, antrenorul dorind să se asigure că nu va fi dat afară în mod nejustificat.

„Are Craiova puterea să ia campionatul sezonul viitor cu Câlcă pe bancă?”, l-a întrebat Alin Grigore pe Augustin Călin la SPOTLIGHT SUPERLIGA, emisiune disponibilă și în premieră pe canalul de YouTube Fanatik și pe pagina de Facebook Horia Ivanovici în fiecare miercuri, de la ora 17:30.

„Mă așteptam ca Universitatea Craiova să se bată la titlu de vreo doi ani. Mereu îi vedeam că încep bine, vedeam emulație și se pierdeau pe final. Nu știu, lipsește ceva acolo. Da, e o echipă care poate să ia campionatul.

Probabil că Gâlcă va avea diplomația necesară să știe să gestioneze și relația cu patronul Mihai Rotaru. A lucrat și cu Gigi Becali, dar atunci dânsul era în închisoare, a avut mai multă libertate de a decide. Automat, Craiova dacă își dorește campionatul trebuie să meargă pe mâna antrenorului, nu pe mâna patronului.

Antrenorul trebuie să fie cel care decide ce se întâmplă cu echipa, programul de antrenament, primul «11»… Dacă se merge pe mâna patronului, nu are cum să fie niciodată acesta la fel de specialist cum este antrenorul. Mai ales cum este Costel Gâlcă, un fost internațional, cu mare experiență…”, a mai spus Augustin Călin, antrenorul care a pregătit echipe „exotice” din Arabia Saudită, Mali sau Algeria.

ANALIZA DEBUTULUI lui Costel Galca la U Craiova

ADVERTISEMENT
Tags: