Sport

1 din 3 români ține cu FCSB! Sondaj INSCOP: Dinamo și Rapid, la distanță imensă în spatele roș-albaștrilor

În urma unui sondaj făcut de INSCOP, se pare că cei mai mulți români țin cu FCSB. Rivalele de tradiție nu au nici măcar jumătate din numărul fanilor "roș-albaștrilor".
12.02.2024 | 23:12
1 din 3 romani tine cu FCSB Sondaj INSCOP Dinamo si Rapid la distanta imensa in spatele rosalbastrilor
Cei mai mulți dintre români țin cu FCSB, mai mult decât cu Dinamo sau Rapid.
ADVERTISEMENT

Dinamo și Rapid sunt considerate printre formațiile cu cei mai mulți fani din România. Când ne uităm la cifrele din sondajul celor de la INSCOP se pare că majoritatea suporterilor români țin cu FCSB, la distanță mare de rivalele de tradiție.

1 din 3 români ține cu FCSB! Sondaj INSCOP: Dinamo și Rapid, la distanță imensă în spatele roș-albaștrilor

Se pare că cei mai mulți români țin cu FCSB, așa cum susține sondajul INSCOP solicitat de cei de la News.ro. 33.4% este procentul în favoarea “roș-albaștrilor”, iar diferența între liderul din SuperLiga și rivalele de tradiție este destul de mare.

ADVERTISEMENT

Astfel, Dinamo și Rapid au de cinci ori mai puțini susținători în rândul votanților. În dreptul “câinilor” regăsim un procent de 6.4%, iar giuleștenii au 4.9%. De menționat este și faptul că majoritatea celor care au votat sunt bărbați sub 30 de ani, din sudul Munteniei, cu educație primară și care simpatizează partidul AUR.

Următoarele două formații preferate de români în acest sondaj sunt Universitatea Craiova și CFR Cluj. Oltenii au adunat 4% din votul celor care au participat la sondajul celor de la INSCOP, iar ardelenii au strâns un procent de 3.1%.

ADVERTISEMENT

În anul 2013, același tip de sondaj ne arăta că Steaua era formația preferată a românilor. “Roș-albaștrii” reușeau atunci să obțină 51.8% dintre procente, iar acest lucru se întâmpla înainte procesul cu cei de la CSA Steaua.

Tot în urmă cu 11 ani, pe locurile 2 și 3 se situau tot Dinamo și Rapid. După mai bine de un deceniu, procentele celor două formații arată o scădere. Astfel, formația din Ștefan cel Mare avea atunci 8.8%, iar rapidiștii strângeau 5.6%.

ADVERTISEMENT
FCSB, echipa cu cei mai mulți fani din România.
FCSB, echipa cu cei mai mulți fani din România.

Fotbalul, sportul rege și în România

La nivel mondial, fotbalul este sportul cel mai iubit și cel mai vizionat. Un exemplu este reprezentat de finala Campionatului Mondial din 2022 care a fost văzută de peste 4 miliarde de oameni în întreaga lume.

Așadar, și în România fotbalul este sportul rege. Potrivit celor de la News.ro, aproape 30% dintre români susțin că sportul preferat este fotbalul. Următoarele discipline preferate de români sunt handbalul și tenisul, iar 20.5% dintre cetățenii din România nu au un sport preferat.

ADVERTISEMENT

Mai concret, 7.5% dintre români urmăresc handbalul și 6.4% tenisul. Celelalte discipline pe care votanții le preferă sunt gimnastica (4.7%), înotul (4.2%), atletismul (3.8%) și voleiul (2.4%).

Fotbalul, sportul preferat al românilor.
Fotbalul, sportul preferat al românilor.
ADVERTISEMENT