Sport

1 milion de oameni au sărbătorit Cupa Spaniei la Bilbao! Imagini unice cu sărbătoarea bascilor. Video+foto

Athletic Bilbao a câștigat prima Cupă a Spaniei după o pauză de 40 de ani. Iar peste 1 milion de oameni au sărbătorit succesul istoric al echipei.
12.04.2024 | 16:19
1 milion de oameni au sarbatorit Cupa Spaniei la Bilbao Imagini unice cu sarbatoarea bascilor Videofoto
1 milion de oameni au sărbătorit Cupa Spaniei la Bilbao! Imagini unice cu sărbătoarea bascilor. Video+foto
ADVERTISEMENT

Athletic Bilbao a rupt blestemul şi a câştigat primul trofeu după 40 de ani, reuşind să se impună în Cupa Spaniei, după loviturile de departajare în ultimul act cu Mallorca, 4-2, după 1-1 în 120 de minute.

1 milion de oameni au sărbătorit Cupa Spaniei la Bilbao!

Bascii au pornit o sărbătoare monstruoasă după câştigarea acestui trofeu. Au fost aproximativ 1 milion de oameni la sărbătoare, iar imaginile cu suporterii care celebrau în sute de bărci, pe apă, au făcut înconjurul lumii.

ADVERTISEMENT

Jucătorii lui Ernesto Valverde au sărbătorit şi ei în barcă, au făcut un tur de onoare pe apă şi nu pe străzile oraşului, aşa cum se întâmplă de obicei cu formaţiile care câştigă titlul şi sărbătoresc cu un autocar deschis.

VEZI VIDEO: 

Athletic Bilbao a câştigat prima Cupă a Spaniei după 40 de ani. Ultima dată, bascii au făcut eventul în sezonul 1983-1984, iar de atunci nu au reuşit să ia decât Supercupa Spaniei, în 2012 şi 2021.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO: 

Bilbao, triumf după executarea loviturilor de departajare

Alex Berenguer a transformat penalty-ul decisiv din finala cu Mallorca, cel care aduce a 25-a Cupă a Spaniei în vitrina bascilor. Dar Bilbao a transpirat din greu pentru acest titlu, Mallorca reuşind să deschidă scorul prin Dani Rodriguez.

Bascii au egalat imediat după pauză prin Sancet şi a stabilit scorul final al confruntării. Nici în prelungiri nu s-a marcat şi totul s-a decis după executarea loviturilor de departajare.

ADVERTISEMENT

Mallorca a ratat de două ori la loviturile de departajare prin Manu Morlanes şi Nemanja Radonjic, toţi cei patru executanţi de la Athletic Bilbao reuşind să transforme penalty-urile care au adus trofeul la Bilbao.

VEZI VIDEO: 

Bascii vor şi în Champions League!

Deşi nu a mai câştigat de 40 de ani trofeul, Athletic Bilbao are în acest moment 25 de Cupe ale Spaniei în palmares, doar Barcelona având mai multe trofee: 31. Real Madrid are 20 de Cupe.

ADVERTISEMENT

În campionat, Athletic Bilbao se află în lupta pentru un loc în Champions League cu Girona şi Atletico Madrid. Bascii sunt la două puncte de madrileni, aflaţi pe ultimul loc care duce în cea mai importantă competiţie intercluburi.

ADVERTISEMENT