News

111 pacienți vindecați de coronavirus, pozitivi la o nouă testare în Coreea de Sud! Anunț oficial al autorităților

13.04.2020 | 10:38
ADVERTISEMENT

111 pacienți vindecați de coronavirus au ieșit pozitivi la o nouă testare în Coreea de Sud! Cele mai multe cazuri de reinfectare au fost raportate în Daegu şi Provincia Gyeongsang de Nord, două dintre epicentrele domestice ale pandemiei.

111 pacienți vindecați de coronavirus, pozitivi la o nouă testare în Coreea de Sud!

Jung Eun-Kyeong1, director al Centrului de Control şi Prevenţie al Bolilor din Coreea( KCDC) a spus  că instituţia analizează cauzele posibile ale reinfecţiei.

ADVERTISEMENT

„Momentan este incert ce a dus la reinfectare, reactivarea virusului care a supravieţuit tratamentului sau o nouă expunere la virus după recuperare”, a spus Jung.

Anunț oficial al autorităților

Mai mult de atât, directorul a spus că o amplă cercetare este în desfăşurare, iar KCDC va pune rezultatele la dispoziţia OMS şi a ţărilor ce se confruntă cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că autorităţile medicale din Coreea au transmis cu doar câteva zile în urmă că cel mai probabil virusul s-a reactivat şi nu vorbim de o nouă infectare.

De asemenea, rezultatele testelor false ar putea fi de vină, spun alţi experţi, sau rămăşiţe ale virusului ar putea fi în continuare în sistemele pacienţilor, dar nu pot fi infecţioase sau un pericol pentru gazdă sau pentru alţii.

ADVERTISEMENT

“Există mai multe interpretări şi mai multe variabile”, a spus Jung Ki-suck, profesor la Spitalul Universităţii Hallym Sacred Heart.

Coreea are peste 10.000 de cazuri şi doar 217 decese. Numărul mic al deceselor se datorează şi politicii de testare masivă implementată.

ADVERTISEMENT

Concret, în Coreea de Sud, autoritățile au luat decizia să testeze masiv încă din primele etape ale epidemiei, fapt ce a ținut în frâu răspândirea.

 

ADVERTISEMENT