News

Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. “Nu e bine deloc”

Starea de sănătate a Regelui Charles este un motiv de îngrijorare pentru toată lumea în Marea Britanie, în timp ce Palatul Buckingham actualizează planul de funeralii.
26.04.2024 | 14:04
Starea de sanatate a Regelui Charles sar fi inrautatit Nu e bine deloc
Starea de sănătate a Regelui Charles s-a înrăutățit. Palatul Buckingham a început să examineze planurile legate de înmormântare. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Regele Charles se luptă cu cancerul, lucru cunoscut public, însă nimeni nu se aștepta ca acesta să ajungă în stare gravă într-o perioadă atât de scurtă. Din păcate, așa cum Tom Sykes de la Daily Beast a relatat, prietenii regelui sunt îngrijorați, anunțând că ”nu e bine deloc”.

Starea de sănătate a Regelui Charles s-a înrăutățit

Regele ar fi determinat să învingă boala, deși apropiații săi se pregătesc, de fapt, de ce e mai rău. ”E hotărât să învingă boala și se face totul posibil ca să se întâmple asta. Toți își păstrează optimismul, dar, de fapt, el nu e deloc bine. Starea lui e mult mai proastă decât lasă să se știe”, a menționat Tom Sykes.

ADVERTISEMENT

Potrivit expertului regal Tina Brown, această situație îi afectează inclusiv pe Prințul William și pe Kate Middleton, care ar fi nevoiți să-și anuleze planurile pentru următoarea perioadă. Paradoxal, chiar și Kate Middleton a fost diagnosticată cu cancer, iar apropiații lor spun că perspectiva lor de a urca pe tron le provoacă anxietate.

Se pare că starea de sănătate a regelui i-a determinat pe oficialii Palatului Buckingham să actualizeze un document de sute de pagini care conține planurile funeraliilor regale ale monarhului. Este vorba despre documentul denumit ”Operațiuunea Menai Bridge”, o ”planificare pentru ce este mai rău”.

ADVERTISEMENT

În luna februarie, Palatul Buckingham anunța că Regele Charles a suferit o intervenție chirurgicală complicată la prostată, după care a fost diagnosticat cu cancer. Charles are 75 de ani și a fost nevoit să-și amâne îndatoririle publice până când se va recupera, dacă o va face vreodată.

Cât mai ar avea de trăit Regele Charles conform medicilor britanici

Așa cum anunța Daily Mail în urmă cu o săptămână, atât Regele Charles, cât și Kate Middleton, nora sa, sunt sub tratament pentru cancer. Dacă ducesa ar fi optimistă în privința șanselor de recuperare, se pare că în cazul regelui medicii au vești proaste și i-au transmis acestuia că nu mai are mult de trăit.

ADVERTISEMENT

Concret, regele Charles ar mai avea de trăit doar doi ani de viață, însă acest pronostic pare mai degrabă unul optimist. ”Regele Charles este mult mai bolnav decât lasă Palatul să se înțeleagă! Situația este disperată, cancerul îl mănâncă de viu, este foarte fragil”, a declarat un apropiat al regelui sub protecția anonimatului.

Între timp, Regele Charles a avut puterea să transmită un mesaj pentru nora sa, prin Palatul Buckingham. Monarhul a transmis, astfel, că este ”atât de mândru de Catherine, pentru curajul ei de a vorbi așa cum a făcut și el despre diagnosticul pe care l-a primit și are cea mai strânsă legătură cu draga lui noră”.

ADVERTISEMENT

Presa din Marea Britanie a scris despre faptul că Regele Charles a avut tăria să își viziteze nora în spital, cu toate că aflase deja că suferă, la rândul său, de această boală incurabilă.

ADVERTISEMENT