Life

14 martie: ziua în care s-a născut Iurie Darie. A fost urmărit de un blestem întreaga viață, dar a iubit sincer până la final

14 martie este ziua în care s-a născut Iurie Darie. A fost un actor celebru, un bărbat seducător, care din păcate a fost urmărit de un blestem.
13.03.2024 | 15:22
14 martie ziua in care sa nascut Iurie Darie A fost urmarit de un blestem intreaga viata dar a iubit sincer pana la final
14 martie: ziua în care s-a născut Iurie Darie. Sursă foto: Facebook, Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Iurie Darie s-a născut pe 14 martie 1929. Actorul a încetat din viață la vârsta de 83 de ani, pe 9 noiembrie 2012. Iar în ciuda carierei sale înfloritoare, viața acestuia nu a fost una chiar atât de roz.

14 martie: ziua în care s-a născut Iurie Darie. Blestemul care l-a urmărit pe actor

Iurie Darie a fost unul dintre cei mai apreciați actori din România. Acesta a jucat în numeroase filme, dar și seriale, care continuă să fie urmărite și în prezent. Puțini știu însă drama trăită de actor.

ADVERTISEMENT

Familia lui Iurie Darie a ajuns să fie răpusă de aceeași boală. Mai exact, actorul s-a stins din viață în anul 2012. Șapte ani mai târziu a murit și fiul său, Alexandru Darie. Iar drama nu se oprește doar aici.

Consuela Roșu, cea care i-a fost soție actorului în tinerețe, s-a stins și ea din viață, suferind de aceeași boală incurabilă. De altfel după moartea sa, actorul a avut nevoie de o perioadă ca să își revină.

ADVERTISEMENT

Cum s-au cunoscut Iurie Darie și Anca Pandrea

După drama trăită însă, a ieșit și soarele pe strada lui. Iurie Darie, rămas văduv, s-a îndrăgostit de Anca Pandrea. Ea este și cea care avea să îi fie parteneră de viață până la final. Totuși, povestea lor de dragoste pare de asemenea urmărită de un blestem.

Anca Pandrea a povestit la un moment dat cum s-au apropiat cei doi. Ea era prietenă cu soția lui Iurie Darie, care s-a stins din viață. Cele două mergeau în turnee împreună, stăteau în aceeași cameră, iar moartea acesteia a îndurerat-o chiar și pe ea.

ADVERTISEMENT

Anca Pandrea i-a făcut Consuelei o promisiune însă. Aceasta i-a spus că va avea grijă de Iurie Darie. Iar deși a încercat să îi fie alături și să îl ajute să își refacă viața, iată că scenariul avea să fie cu totul altul.

„Eram prietenă cu Consuela Darie, soţia lui Iura. Mergeam împreună prin turnee, stăteam cu ea în cameră. Când s-a întâmplat să nu mai fie Consuela, eu m-am dus la coşciugul ei şi i-am spus: „Consuela, o să am eu grijă de Iura”.

ADVERTISEMENT

Am încercat să-l combin cu o profesoară de franceză, apoi cu o arhitectă şi nu mai ştiu cu cine. Eu i le prezentam, apoi fugeam. Nu știu de ce nu a vrut să fie cu ele. Da. Și, până la urmă, m-am peţit singură. La un moment dat, l-am invitat pe Iura la mine, cu gânduri prietenești, la o cafea. A zis da”, povestea Anca Pandrea.

Actorul nu a vorbit 20 de ani cu fiul său

De aici, o frumoasă poveste de dragoste a început între cei doi. Nimeni nu avea să știe însă cum va reacționa Alexandru Darie, fiul actorului, atunci când avea să afle de relația tatălui său.

Iurie Darie și Anca Pandrea s-au cunoscut prin anul 1987. Iar de atunci, fiul său a decis să rupă orice legătură cu el. Existau două motive la acea vreme. Unul dintre ele era o moștenire, iar celălalt faptul că tatăl lui a apărut în poze intime cu Anca Pandrea, mama sa vitregă.

Timp de 20 de ani, Iurie Darie și fiul său nu au vorbit deloc. Iar la un moment dat chiar Alexandru Darie a vorbit despre ce se întâmplase atunci. Se pare că respectivele imagini l-au deranjat cel mai mult.

„Pe mine m-a enervat apariția lui în fotografiile respective, care au făcut vâlvă. Dar acest lucru nu a venit din partea lui, cred că el habar nu are. Tocmai ne bucurasem cu toţii la ziua lui, când a împlinit 80 de ani. Fix la patru luni după aceea, au apărut pozele, fapt care m-a amărât”, a declarat Alexandru Darie, potrivit viva.ro.

Cei doi nu aveau să rămână însă certați până la moarte. În anul 2007, Iurie Darie și fiul său, Alexandru Darie, s-au împăcat. Cinci ani mai târziu însă, faimosul actor avea să înceteze din viață. Fiul său în schimb a murit pe 18 septembrie 2019.

Deși și-a pierdut soția în tinerețe, iar aceeași boală nemiloasă avea să ucidă întreaga familie, Iurie Darie a reușit, la final, să iubească sincer. Chiar și acum, la mai bine de zece ani de la moartea sa, Anca Pandrea își amintește cu drag de el și încearcă să depășească pierderea suferită. 

ADVERTISEMENT