News
notix pixel id

16 români infectați cu COVID-19 la o fermă din Germania! Autoritățile au declarat zona drept focar

03.08.2020 | 17:35
16 români infectați cu COVID-19 la o fermă din Germania! Autoritățile au declarat zona drept focar
Alți români infectați cu coronavirus în fermele din Germania! Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

16 români infectați cu COVID-19 la o fermă din Germania! Acesta este anunțul făcut chiar de Ministerul Afacerilor Externe.

MAE a transmis că aceștia lucrau la o fermă din localitatea Jülich, landul Renania de Nord-Westfalia. Toți au fost acum confirmaţi cu coronavirus.

Din fericire, românii sunt asimptomatici, fiind monitorizaţi de către un medic. În ferma respectivă lucrează mai mulţi români, testarea tuturor continuând, etapizat.

ADVERTISEMENT

Alți români infectați cu coronavirus în fermele din Germania!

”Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Bonn, a fost notificat de către un cetăţean român care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unei ferme din localitatea Jülich, landul Renania de Nord-Westfalia, Republica Federală Germania, cu privire la testarea pozitivă pentru infecţia cu COVID-19 a mai multor cetăţeni români care activează în aceeaşi fermă.

În acest context, oficiul consular a efectuat, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă angajator pentru a obţine informaţii suplimentare.

ADVERTISEMENT

Potrivit datelor comunicate de către angajator, MAE precizează că, într-o primă etapă a procesului de testare a angajaţilor, 16 cetăţeni români de la ferma în cauză au fost depistaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19.

Toate persoanele infectate sunt asimptomatice şi monitorizate de către un medic, situaţia de la fermă fiind în atenţia autorităţilor sanitare locale. De asemenea, acestora li se asigură alimente şi produse de strictă necesitate de către angajatorul german”, a transmis MAE.

ADVERTISEMENT

Sursa citată a precizat că reprezentanţii fermei și-au dat acordul ca întreg personalul să fie testat, în mod etapizat. În același timp, activitatea va continua, în condiţii de carantină, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară dispuse în contextul pandemiei.

”Până la acest moment, la nivelul Consulatului General al României la Bonn nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români care îşi desfăşoară activitatea la ferma respectivă.

ADVERTISEMENT

Consulatul General al României la Bonn continuă dialogul cu angajatorul, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile germane în contextul pandemiei de COVID-19”, a mai precizat MAE.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri