Life

20 de lucruri neștiute despre Petr Kellner, patronul ProTV, mort în accident de elicopter

29.03.2021 | 13:59
20 de lucruri nestiute despre Petr Kellner patronul ProTV mort in accident de elicopter
Petr Kellner avea vârsta de 56 de ani și a murit după ce elicopterul său s-a prăbușit
ADVERTISEMENT

Petr Kellner, cel mai bogat om din Cehia, a murit în urma unui accident aviatic, în Alaska, unde se afla la schi. FANATIK.RO îți dezvăluie 20 de lucruri neștiute despre cel care era și deținătorul trustului ProTV, din România.

Anunțul despre decesul lui Petr Kellner a venit ca un șoc, luni dimineață. Miliardarul a murit sâmbătă, după ce a fost implicat într-un accident aviatic. Conform primelor informații, Petr Kellner se mai afla în elicopter cu alte patru persoane și, din păcate, nu au existat supraviețuitori.

ADVERTISEMENT

Omul de afaceri cu o avere imensă s-a stins în urma unui accident aviatic în Alaska, la vârsta de 56 de ani. Succesul său în materie de business a fost asigurat și de achiziționarea trustului PRO, cu un an de zile în urmă, prin intermediul holdingului său – “PPF”. Aparatul de zbor, un Airbus AS350 B3, era închiriat și s-a prăbușit foarte aproape de ghețarul Knik din Alaska.

20 de lucruri neștiute despre Petr Kellner, deținătorul ProTV România

1. Deși trăia cu familia lui în Praga, nu este cunoscut câte proprietăți avea, de fapt, misteriosul om de afaceri. Acesta nu a făcut public un astfel de detaliu, dar, de-a lungul timpului, s-a speculat că deținea mai multe proprietăți în mai multe țări de pe mapamond.

ADVERTISEMENT

2. Petr Kellner era pasionat de aparate de zbor și deținea două avioane în colecția lui personală. La un moment dat, acesta a avut un avion pe modelul Gulfstream G500, pe care l-a numit Kane.

3. Omul de afaceri era un mare iubitor de obiecte de artă realizate din sticlă topită. De aceea, una dintre primele sale achiziții a fost Sklo Union, deținută de stat, o companie cunoscută pentru frumoasele sale obiecte din sticlă, potrivit celor de la Money Inc.

ADVERTISEMENT

4. Deținătorul PRO TV România avea o viziune foarte clară a ceea ce dorea să facă și cum să își gestioneze cât mai bine finanțele, motiv pentru care, faptul că era considerat un oportunist, i-a adus mare parte din avere.

5. Începuturile carierei sale au fost umile. Petr Kellner a debutat ca distribuitor de articole de birotică în anii ’90.

ADVERTISEMENT
20 de lucruri neștiute despre Petr Kellner, patronul ProTV, mort în accident de elicopter
Petr Kellner a murit sâmbătă, în urma unui accident aviatic, în Alaska

6. Petr Kellner s-a născut pe 20 mai 1964 într-un loc ce se numește Ceska Lipa. Despre părinții lui nu se știu prea multe, nici că ar avea frați sau surori, însă, natura lui încăpățânată ce pare că a lucrat mereu în avantajul lui, a fost dată de faptul că s-a născut sub semnul zodiei Taur.

7. Patronul ProTV se afla și pe lista Forbes a Miliardarilor lumii. Se afla pe poziția 88, dar a ajuns pe locul 73, la începutul acestui an. Ceea ce l-a clasat printre primele sute de oameni bogați de pe întreaga planetă.

8. Petr Kellner avea o personalitate foarte energică. Tocmai de aceea, mai era cunoscut și pentru că deținea aproximativ 30% în afaceri cu energia electrică, în Republica Cehă.

9. Petr nu deține lumea, la nivel de afaceri, dar pare să fi muncit foarte mult la nivel de extindere a portofoiului său. În 2000, a cumpărat PPF într-un procent de 31,5%. Cu un an în urmă, a bifat și trustul PRO TV pe lista de companii din respectiva listă.

10. După ce a reușit să împrumute un milion de dolari, bărbatul a pus bazele unui fond de investiții pe care l-a folosit în cumărarea unui pachet majoritar de acțiuni, de la cel mai mare asigurator din Cehia, când s-a produs privatizarea acestuia,

11. Companiile pe care miliardarul Kellner le gestiona prin intermediul fondului PPF au avut puternice legături în afaceri și cu Rusia, de la operațiuni de creditare, minerit sau comerț.

12. Miliardarul ceh era un mare iubitor de sport, în special de fotbal. În trecut jongla chiar cu ideea de-a deveni mai activ în acest sens cu un club din Premier League din Londra, unde dorea să fie proprietar.

13. Într-un interviu acordat în anul 2012, acesta mărturisea că este de acord ca Vladimir Putin să fie reales președinte în Rusia. Asta deoarece gradul de corupție din Cehia ar fi fost mai mare decât în Rusia.

14. Petr are patru copii, despre care nu se știu foarte multe detalii. Totuși, una din fiicele lui Anna Kellnerova, devenise în trecut campioană națională la sărituri peste obstacole cu calul.

15. Patronul ProTV a fost însurat de două ori, iar prima lui soție se numește Iva Kellnerova. Nu există o dată exactă a căsătoriei, nici a divorțului său. Cea cu care era căsătorit în momentul morții se numea Renata Kellnerova, alături de care și avea cei patru copii.

16. Miliardarul originar din Cehia era un mare iubitor și al unui sport extrem, ce presupunea schiatul pe un ghețar. Această practică putea să coste și 15.000 de dolari de persoană și presupunea lansarea pe un ghețar dintr-un elicopter adaptat special.

17. Pe lângă faptul că s-a îmbogățit pe cont propriu și nu provenea dintr-o familie bogată, afaceristul ceh a pus mare preț pe educația lui. Motiv pentru care a urmat cursurile Universității de Economie din Praga, pe care a absolvit-o cu brio în anul 1986.

18. Patronul ProTV era considerat o fire misterioasă. Foarte rar a acceptat să acorde interviuri, fie să își dea acordul să fie fotografiat. Existau zvonuri că familia sa se muta foarte des.

19. Firma deținută de către acesta, PPF, are sediul central în Republica Cehă. Deținea afaceri în peste 24 de companii din întreaga lume, dintre care și România, prin PRO TV.

20. Averea sa fusese estimată la o sumă record de 15,7 miliarde de dolari și se pare că practicarea de sporturi extreme i-a adus sfârșitul, deoarece nu a renunțat nici până în ultima clipă la activitățile din weekendul ce s-a încheiat, când își dorea să schieze pe ghețar.

ADVERTISEMENT
Tags: