Life

4 secrete pentru o viață mai lungă. Cum poți trăi până la 100 de ani. Dezvăluirea unui neurolog care a împlinit 101 ani

4 secrete pentru o viață mai lungă. Sfaturi de la un neurolog pentru a trăi până la 100 de ani și chiar mai mult decât atât.
20.08.2023 | 14:16
4 secrete pentru o viata mai lunga Cum poti trai pana la 100 de ani Dezvaluirea unui neurolog care a implinit 101 ani
4 secrete pentru o viață mai lungă. Foto Captură Youtube Good Morning America
ADVERTISEMENT

4 secrete pentru o viață mai lungă. Cum poți trăi până la 100 de ani, conform unui neurolog renumit care a reușit să depășească această vârstă.

4 secrete pentru o viață mai lungă. Cum poți trăi până la 100 de ani

Dr. Howard Tucker are 101 ani dar nu are de gând să se pensioneze nici măcar acum. Acesta este neurolog cu normă întreagă în orașul Cleveland. Acesta a spus care este secretul vieții sale îndelungi și foarte reușite.

ADVERTISEMENT

Bărbatul spune că secretele sunt unele simple. Acesta nu a mâncat mâncăruri fabuloase, ci doar a avut o viață moderată, fără fumat, și a ales să facă sport de câteva ori pe săptămână.

De asemenea, acesta spune că plăcerea de a munci îl ține în viață și relațiile tale interpersonale, inclusiv cea cu soția alături de care are patru copii și 10 nepoți.

ADVERTISEMENT

Howard Tucker spune că cea mai mare parte a zilei o petrece muncind, dar iubește ceea ce face, așa că pentru el este un plus.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mindbodygreen (@mindbodygreen)

Cum arată o zi din viața neurologului de 101 ani

Atunci când se trezește dimineața se îndreaptă la spital, face vizite, iar după amiază lucrează din birou. Acesta spune că nu este de acord cu pensionarea și chiar crede că este dușmanul longevității. Seara o petrece cu soția, acasă.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă trebuie să prioritizăm odihna, nu trebuie să ne retragem complet. În niciun caz nu trebuie să ne facem viața amară cu gândul că suntem bătrâni și nimeni nu mai are nevoie de noi.

Neurologul spune că un alt secret pentru o viață mai lungă este să faci mereu planuri de viitor care te entuziasmează. Spre exemplu, acesta se gândește acum să meargă în Alpi.

ADVERTISEMENT

Chiar și la 101 ani, medicul spune că face exerciții fizice de mai multe ori pe săptămână și chiar are o bandă de alergare pe care o folosește constant.

Bărbatul a mai dezvăluit și ultimul secret pentru longevitatea sa. El spune că nu ar putea să trăiască fără soția lui.

Howard Tucker crede că un secret pentru o viață lungă este să nu te superi, să nu ai remușcări și să te înconjori de oameni care te fac să te simți bine și chiar mai tineri decât tine.

“Eu chiar cred că voi trăi veșnic. Știu că nu este o realitate, dar nu mi-e teamă de moarte”, a spus el, pentru podcastul Mindbodygreen.

ADVERTISEMENT
Tags: