Life

Cel mai important aliment pentru o viață lungă. Un celebru nutriționist nu renunță la el niciodată

Un celebru nutriționist a dezvăluit cel mai important aliment din meniul zilnic. Funcționează la el, fie că mănâncă sau nu micul dejun.
28.07.2023 | 13:41
Cel mai important aliment pentru o viata lunga Un celebru nutritionist nu renunta la el niciodata
Cel mai important aliment pentru o viață longevivă. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Un celebru nutriționist a spus care este cel mai important aliment din meniul zilnic. Dacă vrei o viață lungă, ar fi bine să ții cont de el. Totodată, el a explicat și ce trebuie să mâncăm în fiecare zi pentru a ne menține sănătoși.

Cel mai important aliment din zi al unui celebru nutriționist

Într-un videoclip încărcat pe YouTube, Dr. Tim Spector, profesor de epidemiologie genetică, specialist în sănătate intestinală și co-fondator al ZOE, a vorbit despre meniul său zilnic. El spune că acesta este secretul unei vieți lungi și active.

ADVERTISEMENT

Cum arată micul dejun pentru acest nutriționist? Există un aliment peste care nu trece niciodată cu vederea. E vorba mai degrabă de o băutură pe care și românii o adoră. Tim Spector spune că pentru el, cafeaua neagră este ”cea mai importantă băutură a zilei”. 

El optează pentru o cafea boabe și spune că nu uită niciodată de ea, nici măcar dacă nu ia micul dejun. “Este un început excelent, indiferent dacă vei lua sau nu micul dejun”, a spus Tim.

ADVERTISEMENT

Cât despre micul dejun, nutriționistul se bazează doar pe cafeaua neagră de cele mai multe ori dimineața. De asemenea, acesta are grijă să nu consume zahăr de dimineață și nici alte fructe. Un alt aliment important este iaurtul.

Contează mai exact cantitatea de grăsime pe care o are. “Pentru mine, a începe cu un mic dejun gras înseamnă că am un metabolism mai bun și că mi-e mai puțin foame mai târziu în cursul zilei”, a explicat Tim.

ADVERTISEMENT

O altă alegere pentru micul dejun poate fi o farfurie cu musli, semințe de chia, dar și nuci. Acestea sunt bogate în fibre și de asemenea, nu oferă o senzație de balonare. Iar pentru cei care au poftă de ceva mai dulce, afinele și zmeura ar putea fi soluția.

Ce beneficii are uleiul de măsline

La prânz, nutriționistul mănâncă un singur fruct și anume avocado. Îl așează pe pâine, alături de ulei de măsline și îl savurează zi de zi.  “E plin de grăsimi și calorii, dar sunt de fapt foarte bune pentru tine”, a spus el, despre avocado.

ADVERTISEMENT

Totodată, el a mai subliniat și importanța uleiului de măsline. Acesta stimulează digestia, contribuie la sănătatea creierului și de asemenea, este un bun aliat în lupta împotriva bolilor la inimă, dar și a diabetului de tip 2.

El mai adaugă deasupra și câteva roșii, dar și paprika. La rândul lor, aceste ingrediente stimulează sănătatea intestinală. Varza murată poate fi și ea prezentă, altarul de niște fasole, arată The Sun.

Mai departe, cina și totodată ultima masă din zi ar fi bine să fie una diversificată. Nutriționistul se bazează însă pe legume, care se digeră cu mult mai repede. “Teoria mea generală pentru cină este: pe bază de plante, diversitate, picant și simplu. Ceva care să nu dureze prea mult.”, a spus Tim.

ADVERTISEMENT
Tags: