Un celebru nutriționist a spus care este cel mai important aliment din meniul zilnic. Dacă vrei o viață lungă, ar fi bine să ții cont de el. Totodată, el a explicat și ce trebuie să mâncăm în fiecare zi pentru a ne menține sănătoși.
Într-un videoclip încărcat pe YouTube, Dr. Tim Spector, profesor de epidemiologie genetică, specialist în sănătate intestinală și co-fondator al ZOE, a vorbit despre meniul său zilnic. El spune că acesta este secretul unei vieți lungi și active.
Cum arată micul dejun pentru acest nutriționist? Există un aliment peste care nu trece niciodată cu vederea. E vorba mai degrabă de o băutură pe care și românii o adoră. Tim Spector spune că pentru el, cafeaua neagră este ”cea mai importantă băutură a zilei”.
El optează pentru o cafea boabe și spune că nu uită niciodată de ea, nici măcar dacă nu ia micul dejun. “Este un început excelent, indiferent dacă vei lua sau nu micul dejun”, a spus Tim.
Cât despre micul dejun, nutriționistul se bazează doar pe cafeaua neagră de cele mai multe ori dimineața. De asemenea, acesta are grijă să nu consume zahăr de dimineață și nici alte fructe. Un alt aliment important este iaurtul.
Contează mai exact cantitatea de grăsime pe care o are. “Pentru mine, a începe cu un mic dejun gras înseamnă că am un metabolism mai bun și că mi-e mai puțin foame mai târziu în cursul zilei”, a explicat Tim.
O altă alegere pentru micul dejun poate fi o farfurie cu musli, semințe de chia, dar și nuci. Acestea sunt bogate în fibre și de asemenea, nu oferă o senzație de balonare. Iar pentru cei care au poftă de ceva mai dulce, afinele și zmeura ar putea fi soluția.
La prânz, nutriționistul mănâncă un singur fruct și anume avocado. Îl așează pe pâine, alături de ulei de măsline și îl savurează zi de zi. “E plin de grăsimi și calorii, dar sunt de fapt foarte bune pentru tine”, a spus el, despre avocado.
Totodată, el a mai subliniat și importanța uleiului de măsline. Acesta stimulează digestia, contribuie la sănătatea creierului și de asemenea, este un bun aliat în lupta împotriva bolilor la inimă, dar și a diabetului de tip 2.
El mai adaugă deasupra și câteva roșii, dar și paprika. La rândul lor, aceste ingrediente stimulează sănătatea intestinală. Varza murată poate fi și ea prezentă, altarul de niște fasole, arată The Sun.
Mai departe, cina și totodată ultima masă din zi ar fi bine să fie una diversificată. Nutriționistul se bazează însă pe legume, care se digeră cu mult mai repede. “Teoria mea generală pentru cină este: pe bază de plante, diversitate, picant și simplu. Ceva care să nu dureze prea mult.”, a spus Tim.