Life

5 gesturi care enervează pisicile. Ce nu trebuie să faci niciodată

5 lucruri care nu sunt pe placul felinelor. Ce nu e bine să faci deloc dacă ești stăpânul unui astfel de animal de companie.
20.04.2023 | 16:44
5 gesturi care enerveaza pisicile Ce nu trebuie sa faci niciodata
5 lucruri care nu sunt pe placul felinelor. Ce nu e bine să faci deloc dacă ești stăpânul unui astfel de animal de companie. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

5 gesturi care enervează pisicile. Ce nu trebuie să faci niciodată. Acestea au o istorie foarte lungă pe lângă oamenii pe care îi cuceresc imediat cu felul lor de a fi și cu faptul că adoră să fie mângâiate. Iată câteva curiozități.

5 lucruri care nu sunt pe placul felinelor. Ce nu e bine să faci deloc dacă ești stăpânul unui astfel de animal de companie

Felinele au foarte multe lucruri care nu sunt pe placul lor. FANATIK îți spune ce nu e bine să faci deloc dacă ești stăpânul unui astfel de animal de companie care urăște foarte mult să fie tras de coada care este o parte importantă a corpului.

ADVERTISEMENT

Aceasta le ajută să se orienteze perfect în spațiu, să-și exprime emoțiile și să-și mențină echilibrul. Când un copil sau un adult se joacă cu coada ei, atunci pisica devine iritată și percepe acest gest ca pe o amenințare și se apără cu dinții și ghearele.

Conform qbebe.ro, al doilea aspect care enervează felinele are legătură cu parfumurile cu un miros ascuțit. Nasul și urechile animalului de companie sunt foarte sensibile, motiv pentru care se simt iritate când percep mirosuri puternice. Acestea pot duce la stări de vomă sau perturbă apetitul.

ADVERTISEMENT

În plus, pisicilor nu le place muzica pornită la un volum foarte mare. De asemenea, nu tolerează prea bine nici țipetele copiilor mici pentru că acest lucru duce la stres și anxietate. Comportamentul lor se poate schimba brusc.

Atunci când schimbi ceva brusc în casă animalul de companie începe să creadă că se va produce o mutare sau apare un nou membru în familie. Pisicilor nu le plac modificările și apreciază ordinea și rutina.

ADVERTISEMENT

Lucrurile care deranjează o pisică

Printre lucrurile care deranjează foarte mult o pisică se mai numără și faptul că oamenii le întrerup somnul și joaca. Ele adoră să doarmă când și cât de mult vor, de aceea pot deveni rapid speriate și irascibile.

Îmbrăţişările nu se află printre gesturile pe care felinele să le adore, chiar dacă foarte multe persoane doresc să facă asta. Pisicile ajung să fie foarte îngrijorate atunci când sunt forțate să recurgă la acest gest. Cel mai bine e să aștepți să vină ea la tine.

ADVERTISEMENT

În altă ordine de idei, o pisică are nevoie de câteva obiecte simple pentru a locui alături de o persoană. Un coșuleț cu așternuturi moi, o litieră, un recipient cu apă și altul pentru mâncare și jucăriile nu trebuie să lipsească din casă.

ADVERTISEMENT