News

6 angajați ai DNA Cluj s-au infectat cu Covid-19. Toți angajații instituției s-au testat și așteaptă rezultatul

16.07.2020 | 19:53
6 angajati ai DNA Cluj sau infectat cu Covid19 Toti angajatii institutiei sau testat si asteapta rezultatul
ADVERTISEMENT

Șase angajați ai DNA Cluj au fost confirmați cu noul coronavirus, astfel că întreg personalul instituției va fi testat.

DSP a declanșat o anchetă epidemiologică, astfel că activitatea DNA Cluj se desfășoară cu personalul rămas.

ADVERTISEMENT

Mai mult, la nivelul DNA Cluj au fost luate măsuri de dezinfecție a sediului, la sfatul DSP Cluj.

DNA Cluj riscă să devină focar de infecție cu Covid-19, după ce 6 angajați s-au infectat cu noul coronavirus

Toți angajații instituției sunt testați în aceste ore pentru a se vedea dacă sunt, sau nu, infectați cu noul coronavirus.

Județul Cluj a înregistrat în ultimele 24 de ore 13 cazuri de Covid-19, astfel că numărul total al persoanelor infectate în județ a ajuns la 820.

ADVERTISEMENT

Potrivit șefului Direcției de Sănătate Publică Cluj, Mihai Moisescu, DNA Cluj nu este considerat momentan focar de infecție, pentru că infecția ar fi fost una comunitară.

Din anchetă, până acum nu reiese de la locul de muncă s-au infectat, ci mai degrabă infecția a fost una comunitară”, a spus el.

ADVERTISEMENT

Potrivit Actual de Cluj, angajații DNA s-au testat la cerere după ce una dintre colege a fost confimrată pozitiv. Momentan, numărul exact al infectaților nu este cunoscut, însă situația va fi lămurită atunci când vor veni toate rezultatele testelor.

„Transmiterea comunitară este prezentă și este susținută, de aceea e nevoie de distanțare fizică și purtarea măștii corect și de respectarea măsurilor de igienă, spălarea pe mâini cu apă și săpun”, a adăugat șeful DSP Cluj.

ADVERTISEMENT

Între timp, deputatul USR Emanuel Ungureanu și candidat la primăria orașului Cluj-Napoca, atrage atenția că tot mai multe persoane se infectează în cadrul instituțiilor publice din oraș, inclusiv Primăria Cluj-Napoca.

ATENȚIE! Alertă de coronavirus la Primăria Cluj-Napoca! Azi dimineață am primit informații că un angajat din Direcția Tehnică a primăriei Cluj-Napoca a fost depistat pozitiv la testul pentru depistarea noului coronavirus. Transmit public DSP Cluj indemnul să facă URGENT ancheta epidemiologică și să depisteze imediat alte cazuri de infectare pentru a nu risca viața funcționarilor din primăriei și nici a cetățenilor care intră în contact cu aceștia. Nu este loc de mușamalizare! Rog prefectura să se mobilizeze și executivul primăriei să ia măsuri imediate de dezinfecție a birourilor de la parterul clădirii de pe strada Moților din Cluj-Napoca, dar și în alte spații administrative ale primăriei! Angajații primăriei sunt speriați, pe bună dreptate, pentru că nimeni din conducerea primăriei nu are o reacție constructivă după acest caz de coronavirus confirmat!”, a anunțat Ungureanu pe Faebook.

ADVERTISEMENT